Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 386

Mesterházy Attila úr részére!
Tisztelt Elnök úr!

Meglepetéssel fogadtuk Korózs Lajosnak, az MSZP elnökségi tagjának nyilatkozatát, amelyben többek között azt mondta: „mint Auschwitzban a rámpán, egy ujj mozdulattal minősítenek munkára alkalmasnak végtag nélküli embereket.”

Ismert előttünk a Magyar Szocialista Pártnak, és vezetőinek elkötelezettsége az antiszemitizmus, a rasszizmus minden megnyilvánulásával szemben, és igen nagyra becsüljük bátor kiállásukat, amellyel szembeszálltak a szélsőjobboldal törekvéseivel.

Ugyanakkor az MSZP egy elnökségi tagjának olyan nyilatkozata, amely összeköti az iparszerű emberírtás gyakorlatát, egy, a nyugdíjak ügyében hozott kormányzati intézkedéssel, elfogadhatatlan, és rendkívüli mértékben ízléstelen.

Legyünk bármilyen vallásúak, származzunk akármilyen családi környezetből, legyünk bármilyen elkeseredettek is, egy intézkedés embertelensége miatt, akkor sem tehetjük meg, hogy visszaélünk a meggyilkolt százezrek emlékével. Korózs Lajos nyilatkozata a tömeggyilkosságokat relativizálja azzal, hogy véleménye fontosságát egy ilyen kijelentéssel próbálja aláhúzni, mert ezzel a szélső jobboldal szóhasználatát idézi fel.

Kérjük a tisztelt elnök urat, hogy az elnökség egyértelműen foglaljon állást és tegyék nyilvánvalóvá, hogy ez a kijelentés nem tükrözi az MSZP álláspontját.

Biztosak vagyunk abban, hogy miként a múltban, akként a jövőben is együtt tudunk működni a Magyarország minden polgárát fenyegető antiszemitizmus mételye ellen.

Tisztelettel:

dr. Feldmájer Péter Zoltai Gusztáv
elnök ügyvezető igazgató

Előzmény: Törölt nick (385)