OWO Creative Commons License 2012.07.04 0 0 364

Szia!

Annyira azért nem keseredtem el. Igyekszem mindennek a jó oldalát nézni ;-) . Végül is csodálatos képe van a Sony TV-nek. Való igaz, a fehér az valódi hófehér a fekete meg igazi éjfekete. Képzeld, a régi TV-m egy 72 cm-es sztereo Philips volt. Ha ismered, akkor tudod, hogy egy borzasztó nagy állat. Alig fért be a szekrénysorba. Hátrafelé is nagy volt, felfelé is. A magassága miatt a szekrénysor azon részét át is kellett szabni. Az első "szomorúság" akkor ért, mikor tudatosodott bennem, hogy hiába vettem 82 cm-es TV-t, lesz egy nagy üres rész a TV fölött, mert a Sony vagy 20 cm-el alacsonyabb. Hiába, kicsi a lakás, máshová nem tudom már tenni. Na mindegy, majd kitalálok rá valamit vagy megszokom :-) .

Igen, a passzív-aktív szemüveg. Azt hittem megüt a guta, mikor a rendelés után (WEB-áruházban vettem) olvastam a neten, amit te is írtál itt, hogy a passzív szemüveges megoldás jobb lett volna. Igaz, kacérkodtam a gondolattal, hogy lemondom a rendelést, de egy 3D-s TV sem volt olyan alacsony áron, mint a Sony. Ezt a két oldalt használtam:

http://www.arukereso.hu/

http://www.argep.hu/

Most már így marad, mást úgy sem tehetek. Ennek fogok örülni ;-) . Esetleg még arra foglak megkérni, hogy segíts a szemüvegek megvásárlásában. Azt még nem szúrtam el, hiszen azt még nem vettem meg :-) .

Hálózatos működés. A Youtube úgy önmagában, ha nem sokat akar az ember, akkor tényleg jó, DE miért vagy olyan érzésem, hogy bizonyos oldalak le vannak tiltva. De csak itt! Nem TV-s Youzube-nál nincs semmi gond. Próbáld ki, ellenőrizd te is:

Keresőbe írd be: paradox

Első 2 találat máris nem megy.

1. Barry Schwartz: The paradox of choic

2. Paradox - Sey

Lehet, hogy HD miatt? Mert ilyen jellegű hibát (nem megy) csak [HD] jelölésnél volt. Viszont az is igaz, hogy volt olyan HD-s video, ami ment.

Na, gondoltam egyet, megnézem a böngészőben, hogy mit csinál a Youtube. Hát egy jó nagy semmit! El se tudtam indítani. Az Opera nem tudja? A Sony "gyógyította" le? Nem tudom.

Ha már Operáról írtam, az Opera az egyik kedvenc böngészőm, de most Firefoxot használok. Igaz, van fent egy portable Opera, néha, ha controllra jó (nem minden jó minden böngészőre, de ezt te úgyis tudod ;-) ).

Írod: "Meg olvass vissza, hogy milyen online videotékák érhetők el, ha kicsit megtrükközöd a DNS beállításokat". Ezek a videotékák magyarok, magyarul beszélő filmek (is) vannak ott? Mert, ha csak angol, azzal nem sokra megyek. Tudod, a családban még nem mindenki perfekt angol. Hiába beszéltem nekik, csak magyarul feleseltek vissza ;-) .

A serviiot azonnal kipróbáltam, ahogy sikerült megvennem az UTP kábelt. Rögtön működött is minden. Két mkv filmet próbáltam ki, az egyik rángatott. Most megcsinálom azt a trükköt, amit mondtál. Kíváncsi vagyok rá, hogy mi lesz az eredmény.

 

Üdv: OWO