zbacsko Creative Commons License 2012.07.04 0 0 362

Szia!

Hát eléggé elkeseredett hangulatot sugall a leveled, a helyzet szerintem ennyire talán nem borzasztó, de persze sok mindenben igazad van.

1. Ha tényleg a 3D volt a lényeg számodra akkor a SONY valóban nem az ideális választás. A passzív szemüveges megoldások már most jobbak (LG), és az a jövő útja is. IMAX-ban sem véletlen, hogy nem egy fél kilós "shutter glass" gépet raknak a fejedre. 

2. A hálozatos működés megítésésében viszont nem értenék egyet, szerintem az elég jól van implementálva, bár tény hogy itt nem a browserre gondolok :). A youtube kliens szerintem kifejezetten jó. Meg olvass vissza, hogy milyen online videotékák érhetők el, ha kicsit megtrükközöd a DNS beállításokat. Egyébként meg próbáld ki a serviio-t amit korábban írtam. Eltűnik az mkv nem mkv probléma, mivel beáálíthatod úgy, hogy akár mindent konvertáljon m2ts konténerben mpeg2 videóvá (Sony TV imádja), akadásnak nyoma sincs. Pl. a Sony Bravia 2009 -es profil a serviioban így működik.

3. A Browser egyébként minden mai TV-ben szánalmas, de nem annyira a browser, mint inkább a TV-k miatt. Ne gondold, hogy az operával van a baj. Gondolod, hogy egy ARM-es Microsoft IE10 jobban hasítana:) ? Ezek cél hardverek nem "general purpose" computerek, szal egy mai PC-vel összehasonlítva elég szerény erőforrásokkal rendelkeznek. Abban azonban maximálisan igazad van, hogy ha már belerakják akkor legalább azt a hiányzó 32MB operatív memoríát ne sporolják ki belőle, ami egy sima flash nélküli oldal megjelenítéséhez kell. Egyébként nem lehet cserélni browsert, mint ahogy semmit sem. A SONY programozói ha fele annyi időt szentelnének a firmware funkcióinak, mint a firmware titkosításának és nyulkálás elleni védelmének a bebiztosítására, sokkal jobb lenne a helyzet. Nem lehet megtörni, már néztem :)

4. A Távírányitó néhány aspektusa mind ergonómiai, mind funkcionális szempontból számomra is érthetetlen. A hátsó gomb egyébként arra van, hogy ha "arccal" lefelé van az asztalon akkor is be tudd kapcsolni :). Ennél egy "előző csatorna" gomb számomra is lényegesebb lenne.

(Starlinenak: Igen, tudom, ez a hátsó gomb is hiányzik a programomból :)

Előzmény: OWO (360)