starline Creative Commons License 2012.07.04 0 0 361

Kedves OWO!

 

Örülök, hogy jelentkeztél, és leírtad a tapasztalataidat, mert ezek szerint hasonló cipőben járunk. A családdal megnéztünk néhány 3D-s filmet, ami nagyon tetszett, de mivel a mozi nem a mi városunkban van, meg nem is vagyunk már annyira fiatalok, úgy voltunk vele, hogy a nappaliba hozzuk a 3D-t. Szinte az első akciónál berohantunk a boltba, nem Sony tv volt, de mivel nem tetszett a képe a tv-nek nem vettük meg, utána kezdtem el a technikai leírásokat bújni, fórumokat olvasni. Végül a Sony mellett döntöttünk, mert eddigi tapasztalataink alapján megbízható márkának tartjuk. Viszont itthon már az a furcsa érzésem volt, hogy egy kicsit megváltozott a világ, mert én úgy gondoltam, hogy ha van valamilyen tulajdonsága egy tv-nek az biztosan hibátlanul működik. Például a 3D, és a crosstalk jelenség, azt hittem, hogy a 3D-s kép tökéletesen fog kinéz, erre a felső területeken néha ott van az kettőség. Utána olvastam, hogy mi az oka, és értem is, de én úgy gondolnám, hogy majd akkor adok ki a kezemből ilyesmit, ha az hibátlan. Sorolhatnám még, a böngésző programot, a film lejátszását USB-ről, stb. Szinte mindegyiknél kompromisszumokat kell kötni. Mondjuk a képminőség viszont gyönyörű, én még mindig nem tudok vele betelni, és hát pontosan ez az, amit egy tv-nek tudnia kell. Nagyon sok hozzászólást olvastam, samsung-ot és lg-t főleg, illetve a plazmákról is elég sokat, és azt tapasztaltam, hogy mindegyik kompromisszumos ebben az árkategóriában. Máshol is van áthallás, vagy a 3D-s film nem fullhd, lassú és nehézkes böngészés, felhősödés, sőt gyakran elromló készülékek is, beépített médialejátszó nem mindent játszik le. Ebben a nagy kereskedelmi versenyben a gyártók, hogy ne maradjanak le, sorban adják ki a termékeiket új funkciókkal, még ha az nem is tökéletes. :( Azt viszont látom a SONY-val kapcsolatban, hogy igyekszik a hibákat javítani. Mióta megvan a tv elég sok firmware-t kiadtak, frissítették a videós tartalmakat. A mi tévénken nem tapasztalok felhőket, ha nem tölti ki a kép a képernyőt, akkor a szelek feketék, semmi felhő. Más típusú tv-nél állítólag ilyenkor látszik, biztosan ott sem mindegyiknél. Korábban ebben a fórumba is írtam, hogy szerintem az áthallás is csökkent az egyik firmware-rel, de nem reagáltak rá senki. Ha kérdeztem a Sony ügyfélszolgálatától nagyon gyorsan, korrektül válaszoltak. Tehát mi összességében nagyon szeretjük ezt a tv-t. :) 

Közben feltettél egy-két kérdést a tv-vel kapcsolatban. :) A távirányítón biztosan észrevetted, hogy homorú, és van rajta négy egészen pici talpacska, azért, hogy a gombokkal lefelé is letehesd az asztalra, és ebben az esetben van feladata a hátsó gombnak, mert ha ilyenkor ki szeretnéd ki- vagy bekapcsolni a tv-t, akkor nem kell megfordítani a távirányítót hozzá, azonnal kikapcsolhatod. :)) Ezt olvastam :) Valóban ellustít a technika. :))

A távirányítón eleinte engem is zavart a kettős kör, nem csak a HOME gomb, de hozzászokott a kezem, és most már alig nyúlok mellé. :)

A böngésző program valóban opera, és nem hallottam róla, hogy le lehetne cserélni. Én egyszer próbáltam, hogy a google chrome-ot letöltsem, de nem ment, amiben biztos is voltam, de hátha. :( Nem valószínű, hogy ezen fogok internetezni, de arra jó, hogy egy-egy weboldalt megnézzek alkalmanként. Én főleg a youtube-ot szeretem, a Zbacsko által feltett távirányatós programmal gyorsan meg tudom keresni a kedvenc zenéimet, és aztán megy a kedvencek közé. Onnan meg már könnyebb megtalálni. 

És végül bocsika, hogy egy számítástechnika szakembernek magyaráztam el, hogy a formázás minden adatot töröl a pen-drive-ról. :)) Néhány szót azért ismertem a felsorolásból, láttam ICL számítógépet, ha arra gondoltál. :)

Na én is befejezem, mert lassan leveleket írok!:)

Szép napot!

Szia!