Törölt nick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 5494

Kedves Pötty63!

 

Nagyon szívesen a filmet!

Amúgy évekig az volt a tudatban, hogy az a kullancs, ami a kutyába belemegy, az nem csípi meg az embert, mert olyan fajta kullancs. Ezt tapasztaltam én is nagyon sokáig, aztán 2 éve már emberi kullancsot is láttam rajtuk, már össze-vissza mutálódnak ezek a dögök!

Azóta spot on-t használunk, és szerencsére nem volt kullancs, csak amikor elfelejtettem, hogy lejárt és cseppenteni kellett volna..... de én már nem merek erdőbe kutyát vinni, az ő érdekében sem, meg ha esetleg a szőrére rámegy, mászkál, nem akarom hazahozni az apró dögöket. Amúgy ha eltávolítottam, tűzben mindig elégetem őket. Pattog jó nagyot és nagyon büdös, aztán a gyertya viaszba beleteszem és úgy dobom ki..... szerencsére már 1 éve nem volt a kutyán kullancs, így remélhetőleg az udvaron sincs, remélem, de lekopogom!

Megnéztem ott a youtube-on még egy videót, ahol egy sportoló nő beszélt a kullancsokról, aki már volt  beteg miattuk, és azt mondta, hogy menjünk bátran kirándulni stb..... hát én azért félek.... :(

Pontosabban inkább óvatos vagyok. Talán túl óvatos?

Nem szívesen mennék erdőbe, csak olyan szép széles kitaposott útakon.....

 

Amúgy én is ettől tartok, hogy ha létezik is a kullancsra ellenszer, azt orvosi, gyógyszergyári érdekek miatt nem adják ki. (Ahogy a légszennyező, olajjal, benzinnel, gázzal működő autók helyett is feltalálták már a környezetkímélő autót, ami gyakorlatilag önműködő..... de az olajcégek érdekeibe ütközött, így felvásárolta a szabadalmat.) Sajnos mindennel így van. :( Annyi de annyi csodás találmány pattan ki az okos és segítő szándékú emberek fejéből, de a a másik oldal eltűnteti, felvásárolja. Tehát az emberi értékek felett a világban többnyire győz a pénz..... Szomorú.

Előzmény: Pötty63 (5491)