Csóványos Creative Commons License 2012.07.04 0 0 24000

A legfontosabbal kezdem: Kb 2 nappal a verseny előtt felhívtam az egyik rendezőt -biztosnem Péter, valószínűleg Norbit-. Ekkor megkérdeztem tőle, hogy tekintettel a várható hőségre megemelik- e a verseny szintidejét. Visszakérdezett, hogy a Spartathlnon megemelik-e? Azt mondtam, hogy nem, bár talán egyszer pár perccel elnézőek voltak /Nemes Attila egyik teljesítése - de ez nem biztos-. Ezután már nem kellett volna erősködnöm, de mégis megkérdeztem, hogy ha a napi maximális hőmérséklet 37-42 fok között lenne, akkor sem emelnék meg a szintidőt? A válasz: akkor sem. Direkt ilyen durván tettem fel, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.

Hidd el, hogy szinte szóról szóra így volt.

A verseny során Kriszti helyében egy ilyen válasz után én sem könyörögnék, mert ez mindkét fél részéről megalázó: Képzeld el:

Kriszti: Peti, eddig százszázalékos zeljesítő vagyok, nem érzem olyan jól magam, hogy 32 órán belül teljesítsek, nem gondoljátok azt, hogy meg kellene emelni a szintidőt?

 Mire Peti: Ne haragudj Kriszta, de nem emelünk, a frissítőállomások is a 32 órás időre vannak nyitva, és gondold el, ha a kedvedért megemelnénk a szintidőt, akkor mit szólnának a többiek, akik erről nem tudnak....vagy valami hasonló.

 

Valóban sokat kritizáltuk a versenyt, de nem csak.  Az évek során több apró változás volt, nem szeretném felsorolni, mert lusta vagyok és lehet, hogy rosszul emlékszem.  A rajttal kapcsolatban igazad van, az első néhány évben 10-kor  volt, ahhoz le lehetett menni aznap kényelmesen kocsival. Az az igezság, hogy a 6 órás rajt , ami a jelenlegi rendszer sokkal humánusabb, mert a versenyzők így kétszer futhatnak  a hajnali hűvösben és ezzel kb 6-7 emberrel több tudta most teljesíteni a versenyt.

Szerintem Kriszta azt akarta  mondani, hogy a meleg löttyök mellett a meleg kóla  jobb, mint a víz és az izo.

Sajnos a csomagmegőrzés továbbra is gond, tudva azt, hogy nem szerepel a rendezők vállalásai között.  Kriszti 20 percig állt egy ház előtt, mert pénteken megbszélte, hogy oda betehetio a cuccát. Végül 5 perccel a rajt előtt sikerült egy kocsiba betenni. Nem hibáztatom az illetőt, mert elaludt és ez reggel fél hatkor  simán előfordulhat.

Kefírrel kapcsolatban nem pontos az észrevételed, mert konkrétan nemm  hiányoltuk a kefírt, pontosabban hiányoltuk, de nem írtuk ezt le. Hanem azt, hogy Sóstón keresztiamat kértem meg, hogy a pontra tegyen Krisztinek kefírt és kólát, amit meg is tett. Tegnap megkérdeztem Krisztit és azt mondta, hogy a kefír helyretehete volna a gyomrát. Tehát a kefír nem volt a vállalásban és ezt nem is vártuk el.

Vaószínűleg nem olvastad el elég figyelmesen a kissé elkapkodott beírást, mert több pozitívumot is megemlített Kriszti. Remélem abban egyetértünk, hogy ha van egyetlen százszázalékosan teljesítő nő, akinek az ultrafutás során egyéb érdemei is vannak,  akkor a verseny során értesíteni kall őt az esetéeges szintidő emelésről különös tekintettel a két nappal korábban történt  telefonos beszélgetésre.