mtoma73 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 836

Sziasztok!

 

4 éve a házzal együtt vettünk egy olasz gyártmányú Sime Murelle 8/20 MS tipusú kombi cirko kazánt (gondolom úgy senkinek nem ismerős tipus). Tavaly nyáron vettük észre, hogy nyáron melegednek a radiátorok, a kihivot szerelő azt mondta, hogy valami szelep rossz, ami a fűtés és a csapokon jövő meleg víz között kapcsol. Úgy emlékszem, hogy azt mondta a szerelő, hogy ezt már nem érdemes javítani, csak nyáron zárjuk el a kazánból kijövő egyik fűtőviz csapját. Az igaz, hogy ez használt, de nem tudom tényleg nem javítható egy ilyen hiba, vagy ilyen drága lenne, és nem éri meg? 

Esetleg nem ismer valaki egy gázkazán szerelőt, aki képes lenne megjavitani a kazánunkat, hogy még pár évig jól működjön?

 

Most azon gondolkozunk, hogy lehet, hogy inkább le kellene cserélni, de több embertől azt hallottam, hogy kondenzációs kazán padlófűtéshez ajánlott, azt nekünk nem érné meg, elég egy turbós kazán is. A szakértőket kérdezném, hogy ez igaz?

A ház sorház (mindkét oldalunkon van ház), van egy földszint, egy emelet és egy kis padlás rész, de az nincs fűtve. A mostani kazánra az van irva többek között, hogy a névleges hőterhelése: 27 kW.

Az utóbbi időben a csapokból jövő meleg viz is nagyon ingadozik, elég nehéz beállitani, hogy adott hőmérsékletű meleg viz jöjjön. Ez is lehet ennek a szelepnek a hibája?

Remélem valaki tud segiteni.

Köszi előre is.