naox Creative Commons License 2012.07.03 0 0 3751

Az árképzés az aranykereskedelemben viszonylag egyszerű: a világpiaci áron cserélnek gazdát a nagy tételek (ilyenkor az ügynököt fizeti az eladó és a vevő is), a kiskereskedelemben (50 kiló alatt) pedig a mindenkori vp-i ár alatt vesz a kereskedő, és e fölött ad el. Tömbök esetén a tipikus árrés 1-5%. Az aranypiac kb -1--1,3%-ban árul, te akkor tudsz keresni, ha ennél drágábban tudsz eladni.

A felvásárlók (finomítók) és a kereskedők között kialkudott ár persze titkos, és senki sem osztja meg szívesen másokkal, hogy mire jutott egy kereskedővel, de arany esetén tipikusan -0,2-0,5% érhető el (költségekkel (bank, vizsgálat, stb.)). Ehhez szerződnöd kell havi 20-100 kiló szállítására.

Ugyanakkor az arany napon belül változhat (euroban) is 1-1.5%-ot.

Furcsa az aranypiac húzása, de így komoly összeget nem nagyon lehet keresni. OK, több kereskedő is megcsinálja, hogy ha éppen megy szállítmány az olasz finiomítóba, akkor gyorsan elkölti a likvid pénzét az aranypiacnál, és gyorsan keres 500 eurot sörre, de ha csak ezen akarsz keresni, az aligha fog működni.

"Bemegy hozzád Jóska Pista 20 darab Argor 5 grammos lappal, amik tökéletesek,"

"arc is megbizhatónak tünik."

ez nem számít. szerződés, utalás, ha harmadszor jön, eleve elhajtjuk, mert kereskedelmi tevékenységet folytat. Magánszemélyként meg adózik a haszon után.

"Átveszed grammáron és kész vagy kaphat érte többet is?"

ez a kereskedőtől függ. Normális helyen nincs alku.

Előzmény: locon (3750)