locon Creative Commons License 2012.07.03 0 0 3747

Értem Én a rációt a mondandódban, amikor pár hete elkezdtem az aranybefektetéssel foglalkozni (ebből is látszik hogy nem vagyok profi, de egyáltalán nem, mielőtt valaki még hasonlókat állitana utána..), hasonlóképpen gondolkodtam Én is (egészen addig amig utána nem jártam, bár még mindig vannak kétségeim, mivel ténylegesen még soha nem adtam és vettem el aranyat!)!

Vegyük ezt a 2 árlistát például:

 

http://www.aranypiac.hu/arfolyamok

http://www.gold.de/preisvergleich,59,50-Gramm.html

 

Veszek példának okáért mondjuk 10 darab 50 grammos lapot 2028,18*10 euroért magyarországon, majd eladom németországban például egy közepes (legalábbis amit a honlapokon mutogatnak átvételi árakat!) árfolyamon, mondjuk 2040 környékén, árfolyamváltozást ne számoljunk bele, mondjuk repültem. Itt elméletben nyertem ugye csak a vásrlás-eladáson árfolyamingás nélkül kb 120 eurot. Ha kisebb érméket nézek azonos mennyiségű befeketett pénzel, a nyereség még több lenne, igaz kisebb az árrés de a darabszám behozza. sokkal inkább az a kérdés, hogy a kereskedők a felvásárlási árat ténylegesen betartják-e, vagy mint Naox mondta, grammáron veszik át a lapokat, mindegy mekkora kiszerelésben is van!?

A honlapokon feltüntetett visszavásárlási árak csak a saját lapjaikra vonatkoznak? Vagy ez csak egy jó reklámfogás a cégektől? Tulajdonképpen ha ténynek vesszük amit Naox állit, akkor ezeken az 2-5-10-20-50 de még mehetünk még feljebb is, irgalmatlan hasznokat húznak ezek a kereskedők!