Sziasztok!
Szerencsésen megjártuk Ausztriát, kirándulós, nézelődős hét volt, 2100 km-el. Sajna ebben volt 320 km benzin is, viszont találtunk egy új kutat. Az A10 autópálya mellett, Salzburgtól délre, az Urstein Nord leágazásnál, a Salzburg felé menő oldalon. Koordináták: É 47,73435°, és K 13, 08526°. Tapasztalatunk viszont csak innen van, mert csak itt tankoltunk, igaz kétszer is. Az oszlop már be van építve a többiekkel egy szigeten, igaz, külön. Szerintem önkiszolgáló, de ezt nem próbáltam ki. Bent szóltam, hogy LPG-t tankolnék, erre ki jött az asszonyság egy komplett csatlakozó kofferral, és csodálkozott az enyémen (a benzinnyillás mellé van bekötve, és feltettem azt a bizonyos 15 cm-es toldatot). A vevő a start gombot nyomva tartja, és a kút addig adja a gázt. A végén csökken a sebesség, alig csorog valamit, így az itthon szokásos remegést meg sem vártam.
Az ár 0,8 €, ami akkori kártyás fizetéssel 230-ra jött ki, talán olcsobb picivel, mint itt. Árfolyamtól függ. Viszont oda - vissza a Nagycenki MOL kútnál tankoltam, kb. 20 forinttal drágáb, mint a pesti mol, és akkor még a más kutakat nem is viszonyítom.
Fényképet is teszek majd fel, de még hatalmas méretüek ide.
Kellemes nyarat mindenkinek!