Astrojan Creative Commons License 2012.07.02 0 0 392
"..dolgok, amelyek objektíven léteznek, ám ebben az anyagi világban semmilyen tapasztalatunk nem lehet róla."

Ezen pontositanek, mert vagy meg nincs mert butak vagyunk, vagy tenyleg nem is lehet kozvetlen megtapasztalasunk pl a Napba vagy egy fekete lyukba nem tudunk belemenni szetnezni. A tapasztalatszezest azonban egyik sem zarja ki, ha a vilagot amugy jol ertelmezzuk (amire a fizikusok jelen allapotukban NEM torekednek, sot erre kifejezetten buszkek, hogy oket nem erdekli a valosag helytallo/igaz ertelmezese, kizarolag a matematikai leirasa), akkor intuicionkat hasznalva kepet alkothatunk az elerhetetlen vilagokrol is.

Az elso csoportba tartozhat a gaviton is, nem tudjuk kozvetlenul kimutatni, talan azert mert butak vagyunk es nem is keressuk eleg intenziven a fizikusok felrevezetett ismeretei okan. Arrol nembeszelve, hogy az egyik felet mar kimutattak.

Vagy a Higgs bozon, a teves elkepzelesek miatt őt keresik nagy erokkel, de az LHC eredmenyei alapjan ugy ne ki sosem lesz meg, mert nem is letezik olyan.

A parhuzamos vilagegyetem teljes abszurdum, az anyagi vilag felreertese, fantazmagoria az extra dimenziok keresese, mivel dimenziok nem leteznek.

Ezert is fontos kerdes letezik e tavolsag avagy sem. Vagy az ido. Terido.
Előzmény: Creativus (391)