starline Creative Commons License 2012.07.02 0 0 355

Kedves Zbacsko!

 

Ezek szerint nincs logikus magyarázat arra, hogy nálunk miért kevesebb az internetes tartalom. :( Pedig szeretem a logikus dolgokat. Egyben elkeserít is, mert a Sonyról eddig nem így gondolkodtam. Minden termékük, amit vettünk, megbízhatóan végezte a dolgát. Egy cikkben régebben még arról is olvastam, hogy milyen szimpatikusan bánik a dolgozóival, stb. Ebben viszont így nem látok logikát, komolyan arra gondoltam, hogy mivel szegény kis ország vagyunk, nálunk kevesebbe kerülnek ezek a tévék, ennyi pénzért viszont nem kaphatunk meg mindent.

Közben az OWO-nak írt hozzászólásod alapján feltelepítettem a serviio-t, és ki is próbáltam. Olvastam már erről, de nem tudtam, hogy mit takar, mert eddig el voltam a windows media playerrel. Hát elsőre csak bosszankodtam, nem a serviio miatt, hanem mert ezek szerint az mkv fájlokat szépen konvertálva lejátsza a tv-n a laptopom. :) Mi meg vettünk egy DUNE médialejtszót, hogy az mkv-t is nézni tudjuk. :( Elsőre azt gondoltam, hogy feleslegesen adtunk ki rá pénzt, de aztán láttam, hogy a laptopom nem mindig játssza le olyan szépen a filmeket, mint a DUNE. Néha a film elején "húz" egy kicsit, gondolom a konvertálás miatt is, de hamar utolérte magát, és utána szépen ment. Inkább a 3D-s filmeknél volt gond, volt amelyiket le sem bírta játszani. Gyengécske a számítógépem, biztos ez is az oka. Végül megnyugtattam magam, hogy nekünk volt értelme a médialejátszónak. :) 

Jót mosolyogtam a nőismerőseiden. Én mindig is szerettem a műszaki dolgokat, de leginkább a számítógépeket. No nem szakértő módjára. Fél éve vettük meg ezt a Sony tévét, amit inkább a párom akart. A fórumokat, műszaki leírásokat viszont már én kezdtem el olvasni és azóta sem álltam le, mert el kapott a gépszíj. Nagyon megtetszett a tévé, minden menüpontját ki szeretném ismerni, és közben még mindig tudok valamit tanulni (serviio). A család meg, lassan fél éve, megértő mosollyal hallgatja a beszámolóimat a legújabb ismereteimről, közben - gondolom - csendben aggódnak az elmeállapotomért. :)

Közben még egy dolog a távirányítós programmal kapcsolatban, amit tegnap vettem észre. Nem tudom, hogy magad örömére vagy esetleg kereskedelmi célra készítetted. Van egy gomb, ami a te programodban nem szerepel, ez a 3D váltáshoz való gomb. Úgy tudom, hogy a te tévéd nem 3D-s, ezért nincsen rajta. (Lehet, hogy rosszul tudom.) Szándékosan nem írom le hol van, és mit csinál, mert miattam ne foglalkozz vele, ugyanis nem túl gyakran használom. De ha szeretnéd, mert esetleg merészebb álmaid vannak a programoddal, akkor szólj. :)

Szép napot!

Szia!

Starline 

 

Előzmény: zbacsko (354)