takarito Creative Commons License 2012.07.01 0 0 5544

Kedves Mária.

 

Messiás egyszerűen azért nem lehetsz te, mert Dániel próféciájában az írásának keletkezésétől pusztán néhány évhétre tette annak megjelenését, és ezen nem változtathat az sem, hogy egyesek kicsavarva az üzenetét az évhetekből századokat vagy ezredeket faragnak. Dániel tévedett, és ezt bizony neked is be kell ismerned.

 

Egyéb kritériumai is vannak az évszázadokkal jóval előbbre jósolt messiásnak, mégpedig elpusztítja Izrael ellenségeit, felszabadítja Izraelt és népek fogják a jeruzsálemi templomba vinni az ő dicsőségüket. Mint tudjuk, az egész jövendölésből semmi nem teljesült, ez nem jelenti azt, hogy a teljesülés érdekében meghamisítsátok a próféták egyébként is hamis jövendöléseit.

 

Továbbá Izral nem volt választott népe Istennek, hiába állítja ezt egy meseszerű - ismeretlen intelligencia beavatkozását magyarázó - történet keretébe ágyazva Mózes. Ugyanis a Mózesben Istennek beállított lény, nem az Isten, aki az emberrel szemben nem a megfélemlítés eszközeit használja hogy engedelmességre bírja, hanem világosság gyújt az elméjében és a szívében az igazság felismerésének és meglátásának eléréhez.

 

Ellenkezőleg, Mózes, törvényei és Jahvéje egy valódi istenellenes módszert hozott létre, ami nem az ember szabadságát és életének lelki és szellemi fejlődését szeretné megteremteni, hanem az embert a valódi szabadságától akarja megfosztani, ezért lelki és szellemi akadályokat állat elé a hatalom és bíráskodás eszközeivel. Az Isten lélek és szellem tehát Mózes istenellenes azzal, hogy olyan törvényeket alkotott, amelyek a gonosz ellenes hivatkozásai segítségével megfélemlítéssel sé rettegtetéssel oltja meg a szolgává tett ember lelkét és szellemét.

 

Nem vagy te messiás, nem csak azért, mert nem illenek rád a próféták jövendölései, hanem azért, mert nem is ismered az Istent.

Spekulatív módon rossz következtetésekre lehet jutni, ezt bizonyitja pusztán az a tény, hogy magadat messiásnak állítod be.

 

 

 

 

 

Előzmény: nemedimariamargareta (5543)