Kuruc71 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 429

"kapcsolati toke, korrupcio, mindenutt van csak hat az atlathatosag..."

 

Szerintem ez felreertes vagy felremagyarazas !

 

Az hogy korrupcio mindenutt van az teny. Viszont ezzel nem takarozhat egy olyan orszag amelyiknel a korrupcio minden szinten es donto tobbsegben erinti az uzletelest gyakorlatilag a rendszer es a kultura resze. De ha mar a kapcsolati tokenel tartunk akkor elmondom mi az en velemenyem szerint a kulonbseg a magyar es a nyugati orszagok ( nem mind ) kapcsolati tokejenek mukodese kozott.

 

Magyarorszagon a kapcsolati toke azt jelenti hogy te elsonek tudod meg ha lesz egy projekt az adott temaban , vagy eppen van extra penz egy adott teruleten es nem szamit hogy ertesz hozza vagy nem mivel ismernek teged te fogod megkapni a melot vagy az allast. " Nem baj beletanulsz " " Az a fontos hogy ne mi kapjuk a legtobb penzt" stb stb technikakkal probaljak a lopast leplezni.

 

"Mashol" Ez ugy muxik hogy ha a tudasod tapasztalatod nincs meg akkor kihullasz a seleztezo elso koreben vagy egyaltalan a rajtvonalhoz sem allhatsz. Viszont ha a a kiirasnak az elvarasoknak megfelelsz akkor a kapcsolati toked mint REFERENCIA mukodik es igy egy plusz hogy te mar dolgoztal ilyen teruleten sikerrel, es ezert fog tamogatni teged es nem azert mert csak ismersz valakit.

 

Korrupcio2 : Most leirok egy friss esetet ami az itteni mediaban nyomtatasban megjelent es eljaras lett belole es eliteltek a tetteseket es az onkormanyzati kepviselonek le kelett mondania.

Tortent hogy az egyik ujsag megszagolta es irt rola egy cikket hogy az egyik millios nagyvaros kepviseloje odaadta az onkormanyzat par szerszamjat ( HILTI furokeszlet, es hasonlo keziszerszamok ) az egyik ismeros vallalkozojanak hogy az egy munkahoz ( nem rendszeresen ) ingyen hasnalja. Botrany lett belole hogy hogyan mer az emberek penzen vett eszkozzel ugy banni mint ha a sajatja lenne  !

Lemondott es a partja ellene fordult.

 

A korrupcios kulonbseg Magyarorszag es sok mas nyugati orszag kozott ott merheto le hogy ez az esett "ott" termeszetes mig M.o-n nevettseges, vagy erthetetlen lenne.

 

A korrupcio kulturalis beepultsege miatt eselytelen az orszag tenyleges felzarkozasa mert az igazi foglalkoztatast soha nem a nagy multik hozzak , hanem mindig a kis es kozpvallalkozasok. Azonban ezeket a vallakozasokat mar nem vedi egy egy kormanygarancia, nekik a hetkoznapi torvenyek es tarsadalmi ertekek menten kell megelniuk ami a jelenlegi formajaban kontraproduktiv destruktiv.

 

Amig ezen a teruleten nincs donto valtozas addig politikai iranyultsagtol fuggetlenul a gazdasagi felzarkozas eselytelen.

Előzmény: möndikk (425)