RnD Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1671

A HUN-NED meccsről     (június 21.)

 


A HOLLANDOK. Nem tudom hogy a mostaniak mennyiben azonosak a tavalyi Eb-ezüstérmesekkel, de az biztos hogy a spanyolokkal összehasonlítva [akikkel az áprilisi kvalin játszottunk] hosszú ideig egy közepes tudású csapatnak tűntek. Az első húsz percben támadásban teljesen fantáziátlanul játszottak: vagy a két belső védőnk mellett akartak közvetlen közelről kapura lőni mindenféle zárás nélkül (ebből persze nem lett semmi), vagy a jobbszélsőjüket próbálták megjátszani, ő azonban csak akkor tudott először gólt lőni a 25. perc környékén, amikor a b2-ből érkező hosszú passz a mi baloldali szélső védőnk (Pelczéder) hátán landolt és onnét pattant a meglepett holland játékos elé (Pelczéder is érthetően meghökkent hogy a hátára kapta a passzt, ezért aztán egy ideig nem is tudta hol a labda...). Nah, ebből a helyzetből gólt tudott lőni végre a holland játékos, korábban Gávai - aki nagyjából öt perc alatt levágta hogy a szélsője nem túl jó, és aki amúgysem egy ijedős típus - már nem is faultolta, csak arra vigyázott hogy bevetődés előtt kicsit lejjebb szorítsa, aztán utána hagyta kapura lőni (és tényleg mindig nagyon gyenge lövései voltak).  A hollandok próbálkoztak még hosszú indításokkal is, de ezek szinte mindig pontatlanra sikerültek; a félidő végére aztán már a beállóst is bevonták a középen befejezni kívánt akciókba (itt kezdődtek a gondok, mert hamar kiderült h a belső védőink nem állnak a helyzet magaslatán [még...]), a második félidő elején pedig az indítások helyett gyors középkezdésekkel jöttek, ebből aztán sorban kaptuk a gólokat:S Szóval úgy a 25. perc tájékára összerázódtak [szerintem ekkor tudatosult bennük h itt egy komoly vereség is kinézhet nekik], de addig nem támadtak, csak támadgattak (ezzel ellentétben a védekezésük már a meccs elejétől fogva ott volt, egy kellemetlen, agresszívan kilépegető védekezés, de ezzel hamar fel tudtuk venni a ritmust...)

AZ ELSŐ TÍZ PERC. Az első gólunk már az első percben megszületett (lőtte Klivinyi, felugrásból, 9 méterről); az utána következő tíz percben aztán három gólt tudtunk csak lőni (abből is kettőt hetesből, persze előtte a helyzetet ehhez meg kellett csinálni). Akárhogy is, tíz perc alatt még három akciógól is nagyon kevés lenne, és csak a hollandok félálomban vezetett támadásainak köszönhetjük hogy ebből nem lett baj...Leginkább átlövésekkel próbálkoztunk, Planéta tíz perc alatt vagy ötször-hatszor lőtt kapura, de egyik sem volt jó lövés, nem is lett belőlük gól. Negyedóra után Szimó helyett Siska jött be jobblövőbe, és sokkal jobb volt nála. Tudjuk, neki nem ez a posztja, de lőtt gólt átlövésből, adott két gólpasszt a beállósunknak, kiharcolt hetest is: látszott rajta, hogy nemhiába volt az a nagyon jó féléve tavasszal a Loki felnőttben. A félidő második felében aztán nagyon jó, gyors, sokpasszos támadásokat vezettünk, főleg a beállóra (Palkó Fruzsi) vagy a szélsőre (Such Nelly) kijátszva és ők lőtték is a gólokat.

VÉDEKEZÉS. A védekezésünkkel vannak problémák. A belső védőink (Planéta, Horváth Dóra, Siska) nem elég gyorsak (fejben sem), ezért egy gyorsabb mozgású beállós máris meg tudja zavarni őket. A Horváth Dóra-Klivinyi Kinga párosról védekezésben inkább nem mondok semmit sem....legalább olyan gyenge velük a védekezésünk b3-b2-ben mint amilyen jó Such Nelly-vel és Palkó Fruzsival j1-j2-ben. Klivinyi ma nem jól, nagyon szabálytalanul védekezett (hamar ki is állították, már az első tíz percben kapott egy kétpercet); ennek ellenére érdemes őt bent hagyni védekezni, mert talán a legjobban indul meg a védőink közül és az ellenfél rendezetlen védelme ellen - mint tudjuk - életveszélyes, tehát góloktól esünk el ha mindig cseréljük. De most cserélni kellett, így aztán bejött erre a posztra Kuhi Vivi (aki úgy látom leginkább védekezésben fog játszani, Klivinyi cseréjeként...). Pelczéderrel együtt érdekes párost alkotnak (b2-b1-ben); mindketten nagyon sokat mozognak, a lelkesedésük példaértékű, de azért még nem ideális a védőmunkájuk (azaz nem olyan mint Palkó Fruzsié, aki ma is szuperül védekezett szinte végig kettesben). Kuhi Vivi az egyik holland labdavesztés után nagyon szépen előrevitte a labdát, megcsinálta magának a helyzetet....aztán ziccerben telibe lőtte a kapust. Hát ez az amit Klivinyi nem csinál és ezért jó ha Klivinyi védekezésben is bent van.

 

 

Ha az egyéni teljesítményeket nézzük:

 

Such Nelly fantasztikusan jó volt, védekezésben is, ő minden dicséretet megérdemel. Ugyanígy Palkó Fruzsi, aki szuper volt kettes védőként és támadásban is nagyon szép dolgokat láttunk tőle (róla tudjuk hogy nagyon jól mozog a falban és az ilyen gyors támadójátékban, mint amilyen ma a miénk volt, igazán elemében van). Klivinyi is nagyon jó volt támadásban/Klivinyi hozta magát támadásban: bármelyiket írhatnám, ez a két dolog végülis ugyanazt jelenti, mert tőle ezt már megszoktuk:)

Schatzl a második félidőben állt be és amint j2-ben támadhatott azonnal nagyon klassz dolgokat láthattunk tőle is (most h Pelczéder a csere-balszélső reméljük h Schatzl is minél többet lesz belső poszton, mert támadásban az az igazi posztja...) Ő fejben is mindig nagyon ott van, nem az a játékos akit könnyű megzavarni, és ez a koncentrált odafigyelés még nagyon jól jöhet (ahogyan például ma is ő akadályozta meg a hollandok utolsó támadását azzal hogy a hosszú indításukat levette félpályánál, persze már kilenc góllal vezettünk, de ez akkor is szép volt:)

Takács Fruzsi pedig a meccs 'meglepetés-embere' lett, Kuhi Vivi helyett állt be a mérkőzés vége felé és 10 perc alatt nem kevesebb mint három nagyon okos (például talpról váratlanul lőtt) gólt szerzett, aminek meg is lett az ereedménye: ezek után amint emberhátrányba kerültünk, a hollandok rögtön őt vették ki emberfogással a játékból; ennél nagyobb elismerés - pláne az ellenféltől:) - pedig nem is kell...:) Fruzsi formája az Újvárosban májusban egyre jobb volt és örömteli hogy több sérülés után ilyen látványosan és gólerősen tért vissza.

KAPUSOK. Az első félidőben nem igazán tudtam eldönteni hogy a hollandok lőnek gyengén vagy a kapusunk ilyen jó (mert mindent védett, vagy majdnem). Aztán arra a következtetésre jutottam hogy úgy a 15. percig a hollandok nem voltak jók, utána pedig a kapusunk lett nagyon jó. (Egyébként a kapus akiről szó van Pásztor Betti, szóval mernék én mást írni....:))) Úgy a 40. percben állt be Hrankai Regi, tőle szintén nagyon szép védéseket láthattunk. Egyszóval a kapusainkra semmi panasz nem lehet, de rájuk amúgy sincs soha:)