locon Creative Commons License 2012.06.25 0 0 3703

Sziasztok!

 

Hosszabb ideje foglalkozom már a gondolattal, hogy meglevő és leendő anyagi javaim egy részét aranyba fektessem. Sajnos már több negatív tapasztalat ért, tőzsde, forex, különböző valutákon buktam már nagyobb összegeket! Nem tanultam soha gazdasági tantárgyakat (sajnos), bár igyekszem nem létező tudásom folyamatosan bőviteni, de nem is ez a lényeg! Az elmúlt pár napban sikerült végigolvasni az egész fórumot, sok mindenben okosabb lettem, de azért szeretnék pár kérdést feltenni az itteni értő közösségnek!

 

Súlykérdés:

 

Jelenleg egy 100 gramm súlyú lapka árát szeretném befekteteni! Ezt daraboljam vagy maradjak a 100 grammos lapnál, ha igen milyen formában?

Illetve havi bevételeim egy részét is szeretném aranyba feketetni! Ez körülbelül egy 20 grammos lapka érték lenne havi szinten! Vásároljak be havonta 20 grammot, vagy várjak 3 hónapot mire összejön egy 50 grammos, vagy 100 grammosba gondolkodjak?

 

Gyártó:

 

Hollandiában lakom, gyakran járok haza is, tehát körülbelül 7 országot tudok akár napi szinten is elérni,ha arra van szükség! Rengeteg gyártó létezik ugyebár, az árak országonként is sokat változnak, igyekeztem a környező országok palettáit átnézni a napokban, de a magyar kereskedők a legolcsóbbak jelenleg, viszont a megfigyelt 5 ország piacán 3 féle lapot árulnak többnyire! Adodt esetben ha az árak úgy mozognak, természetesen adnék is el belőle, tahát fontos lenne, hogy a megvett aranyat mindenhol gond nélkül el tudjam adni. Nálunk többnyire a Münze Österreich lapkáit árulják ( tisztelet a kivételnek! ), ezek Good Delivery minősítésűek? (szerintem nem) Németországban, de általában a legtöbb helyen Umicore lapokat árulnak, ezek Good Delivery minősítésűek?

 

Eladás:

 

Magyarországon vásárolt Good Deliverys Argos Hareus lapokat el tudom adni külföldön (német,osztrák,holland..)? Számit az egyáltalán ezen lapoknál, melyik országban lett vásárolva, mivel még sose volt hasonlóm, nem tudom ez esetleg jelezve van-e rajtuk? Ha jól tudom 100 grammig a csomagolás maga a certifikát, jól tudom? Egyáltalán tudok magyarként külföldö aranyat eladni? Good Deliverys aranyat bevizsgálás és egyéb költségek nélkül? Magyarországon tudok eladni külföldön vásárolt Good Deliverys aranyat egyéb járulékos költségek nélkül? A Münze Österreich lapokhoz hogy állnak a külföldi (német,holland) kereskedők? Magyar kereskedők az umicore lapokhoz?

 

 

Az összes aranyba fektetett pénzem 8-10 év múlva szeretném majd felhasználni magyarországon, viszont az árfolyamingások és a végső eladásnál fontos lenne számomra az is, hogy a különböző országokban vásárolt aranyalapokhoz hogy állnak más ország kereskedői, ha ez egyáltalán meglátszik valahol rajtuk!

 

Előre is köszönöm ha Valaki veszi a fáradtságot és összefoglalná Nekem ezeket a dolgokat!