zoom03 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 3219

Én is vettem a Canonhoz csavarhúzót, de még nem néztem meg a csavarok állapotát. Érdemes elvinni a gépet az elektronikai alkatrész árusító boltba, hogy a megfelelő csavarhúzót adja a kereskedő. Nyaralni megyek a Powershot masinával, azt gondolom nekem is át kell nézni a csavarokat a gépen. Köszi a figyelmeztetést!

 

Köszi a pozitív kritikát a vaku használattal kapcsolatban. Tényleg igyekeztem olyan magasra rakni a vakut, hogy természetesnek tűnjön a felvételezés. Kérdésedre válaszolva: nincs olyan kép melyhez ne használtam volna vakut.

 

A fotókat most június 20-án 18:30 óra körül készítettem, kihasználva a szép esti kék égbolt adata hátteret.

 

Másik ok egyszerű: így elég volt egy vaku a képkészítéshez.

 

A magas szinkronos vakus dolgokkal kapcsolatban az alapötletet Syl Arena könyvéből (Speedliter's Handbook: Learning to Craft Light with Canon Speedlites), és WEB oldalán elhelyezett oktatóanyagból merítettem. 

 

A pdf könyv könnyen „kigooglizható” a WEB-en (http://www.amazon.com/Speedliters-Handbook-Learning-Craft-Speedlites/dp/032171105X/ref=la_B0030620A4_1_1?ie=UTF8&qid=1340650622&sr=1-1). Magyar fordítást nem találtam.

 

A mester WEB oldalát, pedig itt lehet megtalálni: http://pixsylated.com/blog/category/lidlips-lessons-i-didnt-learn-in-photo-school/

 

A Canon oktató oldalán jó kis filmek vannak: http://learn.usa.canon.com/galleries/galleries/tutorials/environmental_portraits_with_speedlites.shtml

 

Előzmény: Soká (3218)