Spiró zseniális, de nem vátesz. Sőt, rendszeresen keserű ízt hagynak az ember szájában az írásai
A csokiban sem rossz a keserű, sőt, az az igazi minőség. Spiró azt írja le, amit érzek, látok, csak megfogalmazni nem tudom - de ugye erre születnek az olyan zsenik, mint Spiró.
Vesd össze ezt Rózsival, aki szintén zseniális
Jaj, jaj...
(ezt szerintem nem lehet tagadni -- aki milliókat érint meg, abban működik a szellem)
Hosszan lehetne azokat a dolgokat sorolni, amelyek milliókat érintettek meg, ennek ellenére senki sem nevezné őket/azokat zseniálisnak. Nem szeretnék ezzel viccelni, de elsőként a pestis jutott eszembe, másodikként a nemzeti szocializmus.
szintén nem vátesz, de az íze-utóíze kifejezetten édes. (Rózsiról írod)
Számomra az íze-utóíze kifejezetten hányadék-szerű, de ez csak annyit jelent, hogy nem vásárolom föl előled a Demjén koncert jegyeit.
Amúgy mindenkinek van valami influenzája, a kérdés csak az, mennyire zavarja ezzel mások köreit, okoz-e ezzel károkat.
Én például rajongok a Pille cukorért. Nem a puccos marshmallow-okról beszélek, hanem arról a magyar kisiparos által (egykor) gyártott, kettesével csomagolt, bugyi színű, téglatest alakú ragacsról beszélek, amelyet már sok éve nem lehet kapni.
Ha magányomban eszem, senkit sem zavarhatok vele. Mivel már nem kapható, ezért azt az esetlegesen káros tevékenységet sem támogatom vele, amelyet a kereskedő/gyártó a profitból elkövetett volna. Hozzáteszem, lemondtam volna a pillés élvezetről, ha kiderül valamilyen ordas dolog a gyártóról - megjegyzem, győri lokálpatriótaként bojkottáltam annak idején az egyik kefir-fajtát, de nem ment tönkre a Danone:)
Azzal, hogy hallgatod Demjén rikoltozását, elmész koncertjeire, szintén nem ártasz senkinek - magadon kívül, de ez csak az én véleményem :P
Demjén közismerten olyan csoportosulásokat támogat, amelyek Magyarország leépülését, gazdasági, morális romlását idézik elő rövid és hosszú távon - s te ehhez közvetve hozzásegíted őt azzal, hogy jegyet vásárolsz koncertjeire.
Nem az a baj, hogy Rózsi kicsit jobbra áll Attilától (a huntól), és hogy ott tántorog minden kampány-rendezvényen a vezér mellett. Ez émelyítő, ám ennek nem tulajdonítok különösebb jelentőséget.
A kárt azzal okozza, hogy hitelessé teszi sokak számára azt az anyagi-erkölcsi pusztulásba taszító értékrendet, amely miatt lassan de biztosan elhagyják az aktív, egészséges szellemű emberek az országot.