metróna Creative Commons License 2012.06.24 0 0 298

Bécsben, mikor legutóbb voltam, éppen kijöttem a hotelból, hogy sétálok egyet ebéd után, mielőtt a dolgomra megyek. Az első arc koldusé volt, kért tőlem némi adományt. (Nem először találkoztam ilyesmivel ott sem.) Semmivel nem nézett ki jobban, mint a hazai hasonlók. A Máriahilferen, volt olyan szemét, mint a Váci utcában, igaz az utóbbiban sem sok van. (Párizsban, meg egyenesen nagyobb. Kutyaszar mindenütt.) Az üzem ahova elmentem, egy valóban rendes tiszta utcában volt, de ilyet látok Kőbányán, vagy Csepelen is, a gyárak közt. Mondjuk, ha a mienk 50, akkor az övék 60, a százból.

 

 A magyar kisvárosok acsarkodással vannak tele (Szegedet, Hódmezővásárhelyet, vagy akár Békést jól ismerem ebből a szempontból, életem egy részében a munkám elsőrendű terepei voltak), a sok klikk aki a hatalmat és a pénzt meg akarja szerezni, öli egymást rendesen. És onnan, akinek ott az ingatlana, még elmenekülni sem lehet. Pesten, ha valaki baszakszik, van ezer más lehetőség, vidéken vagy leszopsz valaki nagyurat, vagy proli maradhatsz örökre. Ha neked az jobban tetszik.......( A tisztaságról, meg Vác jut eszembe. Sétáltunk az asszonnyal egy éve. Éppen azon elmélkedtünk, hogy miért nem telik egy ilyen városnak több utcaseprőre.) szóval vidéken gyakran valóban a télak az egyetlen megoldás. Pesten nem. A gyerekem hazajött és most igen jó állása van itthon is.

 

De semmi baj, így van ez a világban mindenhol. Csak egészen egyszerű (sablonokban és propagandaszövegekben hívő) emberek gondolhatják, hogy a nyugat szép, Magyarország csúnya. A nagyváros csúnya, a kisváros szép. Ismételgesd, igazad attól még nem lesz! Legfeljebb elégedettséggel tölthet el, hogy megint átbasztál néhány embert.

 

 

 

 

Előzmény: Kuruc71 (296)