cizella
2012.06.24
|
|
0 0
6587
|
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni.
Korábban csak teljesen szokványos növényeim voltak, szokványoson azt értem, hogy mindenhol kaphatóak, és különösebb tutujgatás nélkül eléldegélnek (igénytelennek is lehetne őket hívni), a vitorlavirág például gyönyörűen él és virul, rejtély, hogy miből.
Mostanában viszont bekerült a lakásba egy-két különlegesebb példány, amiket jó lenne még sokáig nézegetni:
- Kaptam egy nagy és csodaszép medinillát. A virágos szerint nincs vele semmilyen extra teendő, hetente egyszer kell jól megöntözni. A netes útmutatók szerint nem egyszerű a gondozása. Most a leveleit spriccelem forralt, lehűtött vízzel, és akkor öntözöm, ha kezd konyulni. Azt írják, hogy virágzás után harmadáig vissza lehet metszeni, csak nem tudom, hogy pontosan hol kell elvágni ahhoz, hogy jövőre is ilyen szépen virágozzon, netán terebélyesedjen. Közvetlenül a levelek felett?
- Az orchidea kiállításon vettem egy olyan orchideát (is), amelyiknek a szokásosnál vastagabb, egyenes szárainak a majdnem teljes hosszán nőttek az apró virágai, a nevét nem tudom. A virágok elég hamar elnyíltak, most csak a három szár maradt meg, amiken sárgulnak a levelek, de közben újabb hajtások kezdtek el nőni rajta. A régi szárakat le kell vágni? Az eladó úgy mondta, hogy majd elszáradnak maguktól.
Előre is köszi. |
|