Astrojan Creative Commons License 2012.06.23 0 0 282
Induljunk ki a szervetlen vilagbol, ugyis a szervetlen anyag alkotja az anyag 99.99....%-at.

"nem világos, hogy a tér akkor micsoda. Mert hiszen Te magad is elismered, hogy van valami, amit térnek nevezhetünk, nem igaz?" Nem igaz.

Soha ilyet nem mondtam, nincs semmi amit ternek nevezhetunk. A ter fogalmat kitalaltuk, hanyszor irjam le, a ter fogalom egy emberi absztrakcio, a tajekozodasunkat segitendo. Mint az osszes tobbi fogalom amiket csekelyke letunk folyaman kitalaltunk es nagy orommel hasznaljuk ezeket a kitalalt fogalmakat.

Ertsd meg, hogy nincs semmi a fizikai, szervetlen vilagban amit ternek nevezhetnel, mert amit ternek nevezel, ott nincs semmi, vagy ha van ott valami, akkor az nem a ter, hanem az ottlevo anyag.


Nem igaz, hogy az anyag a terben letezik, mert az anyag letezik es az ember kitalalta hozza a teret, a teridot meg az akarhanyfele gorbuletu girbegurba teret.

Ezek matematikai fogalmak, azt probald megerteni, hogy parabola nem letezik csak parabola alakot kozelito formara alakitott tukor/anyag. Gömb nem letezik csak gombot kozelito formaju anyag golyo. Sik nem letezik, mert elmeleti konstrukcio, vannak feluletek amik kozelitik a sikot. Ter nem letezik, mert elmeleti konstrukcio, kiveve a Kossuth teret.

Előzmény: Nautilus_ (277)