Zoltanuss Creative Commons License 2012.06.20 0 0 225

  

Meggondolandó, de talán megéri !!!

 

 

A közös fűtésről .- ha nagyjából azonos alapterületüek a lakások ( egy két százalék nem számít - pl. 78 és 76 m2 -esek ) akkor kár drágítani a megosztóval a fűtési költséget. Ha a lakásban lakó kezeli, akkor se lehet sok visszaélés ezzel a művelettel.

Hogy nincs közös költség ?

Hát kezdeményezni kell majd.

Egyébként ha lenne, azzal is szorosan el kéne számolni. Sőt itt a leválás - a fűtésnél- se megolhatatlan műszaki feladat. Meg kell magyarázzni a többi 5 nek, hogy őket itt érdeksérelem nem éri különösebben. Majd egy kazáncserénél így nem 6 felé megy a beruházás összege, hanem csak öt felé.

Egy ilyen kis társasháznál egy kazáncsere majd annyi mint egy nagyobb családi háznál. Nagyobb cs.háznál 30 -35 kW -os kazán, itt se igen kell több 40 kW -nál Max. egy 100 eft a díjkülönbözet. A járulékos költségek meg nagyjából annyiak. Cs.háznál 1 milla egy kazáncsere itt max 1,5 milló cuzammen.

De ha neked megérri külön egy új gázfűtés beruházás az is lesz 1 -1,3 millió.

 

Ja és most mennyi az átlagos fűtési kölség ?

 

Azt tán csak megmondják ???

 

És vissza az ilyen közös un. kazánházi fűtésekre : Hát a társasházakban bizony ez rizikós a közepes és nagyobb társasházakan - mondjuk egy 15 -től 30 40 lakásosig. Itt általában vállalkozó kezében van már a fűtés. Az meg keresni akar jó vastagon.

Aztán az ilyen közösségekben mindig akar egy két potyázó aki nem akar, vagy nem tud fizetni.

Pl. 20 lakásnál még egy kettő elmegy - majd fizetik atöbbiek. De mivan ha a 20 lakásnál már 8 -an nem fizetnek ?

Nos az ilyen közös fűtésű házakat kerülni kell mint a rühes kutyát.

valamikor amikor gáz még nem volt nagy szerencséje volt azoknak akik iulyen házban laktak. megvették a 250 -450 mázsa szenet, felfogadtak egy fűtőt napi 2 x 3 órára 6 hónapig és aköltségeket elosztották. A gázkazánnál viszont már fűtő nem kell viszont van vállalkozó aki megkaprintja az ilyen fűtéi rendszereket. Ő jól akar keresni + plusz a potyázók. Így valóban ez az egyik legrizikósabb fűtési mód. Aki nem ért egyet cáfolja !!

Ha tudod mennyi volt az elmúlt években az évi átlagos fűtési költség ( ft-ban gáz m3 -ben és ) mekkora az a megveendő lakás én megmondom reális e vagy sem.

Előzmény: conrat (222)