SkeletonNation Creative Commons License 2012.06.11 0 0 24995

Én találtam egy srácot, aki Németországban javít elektronikákat (főképp Audit és BMW-t). Beszéltem vele, és hármat modott:

1. a csomagtartó aljában van valami elektromos relé(?), ami a ccc-t is vezérli. Az be tud rohadni. Azt érdemes megnézni, a relé kb 25-30k huf mókadíjjal.

2. a ccc alaplapja tud vicceseket csinálni, ilyet is, ha rossz, de nem kell a teljes ccc-t cserélni. Az alaplap cseréje és a felprogramozás mókadíjjal 100k huf. Erre van 3 hó gari.

3. komplett ccc csere. Ez felprogramozással, mókadíjjal 180k huf. Erre van 6 hó gari.

Azt mondja, hogy ez jó eséllyel alaplap probléma, de nem biztos. Ennek is vannak "állapotai". Akkor válik biztossá, ha elkezd "újrabootolni" menet közben.

Próbáltam utána járni, hogy valaki tudja-e javítani. Találtam egy szegedi embert, aki minden ilyesmit próbál javítani. Beszéltem vele is, ő azt mondja, hogy a BMW ccc-t felesleges javítgatni. Ő megpróbálta többször is, de nem sikerült újra életet lehelni bele. Szerinte nem javítható (egyébként ezt mondta a németben melózó srác is).

A bontottat nem ajánlja, mert az nem tudni mennyit fog menni még.

Én nem vállaltam be még. Őszintén szólva most még kivárok. 2 hónapja fizettem ki egy 6számjegyű összeget (és nem is 1-el kezdődőt...) karbantartásra egy olyan autóra, ami egyébként előtte érzésre teljesen rendben volt. (Mondjuk idővel már nem lett volna az, de ezért csináltuk.) Egyelőre kivárok. Ha romlik, majd cserélem. De az autó megy így is, a menetbiztonságot nem befolyásolja, csak kényelmi dolog. 35-40 fok meg amúgy sincs olyan sokáig a mi égövünkön. Ha végleg megáll, akkor valószínűleg erősebb lesz a késztetésem :)

Előzmény: Graaas (24994)