csab1ka Creative Commons License 2012.06.10 0 0 865

Üdvözlök mindenkit!

2001 óta megy ez a fórum, de csak most keveredtem ide, pedig tuti hasznos lett volna korábban...

 

Tavaly kétszer voltam hawaiion, májusban 1 hetet, majd télen 1 hónapot. Én csak honoluluban, oahun voltam. Egyetlen céllal mentem pihenni! :)

 

Olvasgattam itt a hozzászólásokat voltak érdekesek és helytállóak is. Többen azt írták hogy egyik látnivalótól rohannak a másikig, ami érthető is mivel korlátozott idő áll a rendelkezésre és ki tudja mikor jut vissza az ember.

 

Én más beállítottságú vagyok, májusban amikor először voltam teljesen egyedül mentem ki, először ültem repülőn, hagytam el a kontinest, mentem az usába stb

Az egy hét alatt waikikin voltam a strandon, illetve felmentem a diamond head-re és kész!

 

A második alkalommal már béreltem egy mustang cabriot, végig jártam a keleti partot a north shore-ig, majd vissza délre a pályán, az ananász földek között.

 

Egyetlen dolog zavar picit itt a hozzászólásoknál. Hogy sokan oahu-t teljesen beazonosítják honoluluval, pedig... van látni való ezen a szigeten is. nem mondom, hogy annyi mint a big island-en mert ahogy láttam képeken az izgalmasabb, de hagy osszak meg egy videót: 

egyik alkalommal részt vettem a lovaglós túrán.

 

De voltam hajókázni is, waikikiről indultunk, láttunk bálnát is, óriás teknőst....

 

Én nekem waikiki a minden, igen vannak csövesek, mint mindenhol, ezek legalább fürdenek :) az éjszaka abszolút nem veszélyes, sétálgattam hajnal 2kor egyedül, nyilván nem a legsötétebb sikátorokban, de azt a 8 kerben sem tenném.

 

A kiköltözést én is körbejártam itt az egy hónap alatt elhihetitek. Apropó minden szombat este 6kor magyar est a kapiolani parkban az akvárium közelében. kint élő magyarokkal tudtok beszélni!!!

 

Szóval. hogy rövid legyek: házasság a legegyszerűbb 3 évig zöldkártya, majd 3 év után állampolgárság. az öszinte házaság a legjobb, de vannak akik pénzért (havi 700 dollár kb) kaphatók.

 

Viszont beszéltem kint egy ausztrál csávóval, aki vett kint pár lakást, és mondta hogy így nagyobb eséllyel kap zöld kártyát!

 

Erről esetleg tud valaki valamit?