hamvasat Creative Commons License 2012.06.10 0 0 48781

Sziasztok!

KömKel!

Lassan áll a tetőm, közben csinálják a válaszfalazást. Régebben beszéltünk a hanggátló téglákról és a kritikus szobát tanácsod szerint, Silka hanggátló téglával csináltatom. Egy bibi van, mindössze csak 10cm-es válafalat tudunk berakni, gondolom az is lényegesen jobb lesz, mint a sima PTH válaszfallap. A kérdésem az volna, hogy baj-e, ha sima habarccsal építik fel belőle a falat, vagy mindenképpen kell a vékonyágyazású habarcs?

A másik, hogy a szoba egyik falánál még szívesen növelném kicsit a hanggátlást. Erre mondtak egy olyat, hogy ragasszak fel még 2 centi közetgyapotot. Ennek a kivitelezésére volnék kiváncsi, hogyan zajlanak a technológiai lépések, mert  magam szeretném megcsinálni, ha tudom.

Gondolom, hogy először felragasztom a táblákat, majd ha megkötött, akkor megerősítem dübelezéssel is. Erre jön rá háló, de nem tudom, hogy milyen kéne, sima Dryvit, vagy vakolaterősítő. A halót ragasztóval viszem fel és elsimítom szépen. Eddig nem tudom, hogy jó-e? Illetve, ha sikerül ügyesen elsimítanom a ragasztóval, akkor kell-e még erre vakolat, vagy jöhet majd erre később a glettelés és festés?

Köszi, üdv: hamvasat