takarito Creative Commons License 2012.06.08 0 0 5540

-- "...a fenti szövegben szó nincs sem a beszéd fegyveréről, sem..."
--Akkor ezt nem olvastad a hozzászólásomban:
..."Hasonlóvá tevé számat/ami igét, vagyis az Isten beszédeit szólja az éles kardhoz"

 

A "fenti szöveg" természetesen nem a Biblia egy egészen más helyére vonatkozik, ahonnan most idecitálod a soraidat. 5 Mózes 32,42 alatt ugyanis kifejezetten a valódi gyilkos kardról van szó, ellentétben azokkal a helyekkel, amiket idégetsz ide nem illő módon, és ahol szimbolikusan használják a kard szót. Az nagyon hibás módszered, hogy a Biblia szövegét úgy torzítod el, hogy egy egészen más helyen más jelentésben használó fogalommal akarsz magyarázni egy egészen más helyen és más jelentésben alkalmazó szöveget.

Az idézett 5 Mózes 32,42 alatt szó nincs a beszéd fegyveréről, fizikai megtorlásról, gyilkolásról, vérről van szó, és nem beszéd fegyveréről. Tessék elolvasni.

 

A "van füle a hallásra" nem azt jelenti, hogy hamisan magyarázzad a szövegeket, hanem azt, hogy megértsed a szövegeket, pontosan azt amit az írók mondani akarnak.

 

Ha tehát az ószövetség véres harcról beszél az ellenségek lemészárlásáról, és emberek haláláról, akkor azt te ne forgasd ki valami szimbolikus bűn elleni harcra, amibe senki nem hal bele, és amiben nem ontanak vért.

 

Lehet hogy valaki lead egy tanítást, amiben szimbolikusan alkalmaz bibliai idézeteket, ez nem jogosít fel téged arra, hogy az idézett hely szövegkörnyezetének magyarázásához alkalmazzad azt a jelentést, amelyet csupán a tanítás szimbolikájához nyert, és ott van értelme.

 

 


Előzmény: Amet (5535)