DVB Creative Commons License 2012.06.07 0 0 16613

Az opatovi P+R-ben van egy bodega, ott ül bent a bácsi, lehet nála is fizetni, meg az automatában is. A gép csak érmét fogad el, van, hogy teli van és nem szereti az 50 koronást. Éjszakázásnál ugye 100 korona, tehát 3 nap az 260 (100+100+20+20+20) korona, azt valószínűleg célszerű az embernél fizetni, adod a jegyet, meg a casht - ő érvényesíti és azzal nyitod a sorompót kifelé. Befelé nem kell semmit csinálni, csak megnyomod a gombot és kapod a jegyet, amit majd fizetsz 3 nap múlva.

 

Amennyire emlékszem ez a kedvezményes jegy a legutóbbi emelésnél eltünt és amúgy is csak 1 napra volt jó. Legegyszerűbb venni egy 3 napos jegyet (310 korona) és azzal az első bélyegzéstől kezdve 72 órán át lehet kommandózni, annyit amennyit jólesik. Ez jó minden buszra, villamosra és metróra. Rögtön Opatovnál meg is lehet venni. Ez a jegy jó a siklóra is, ha szép idő van érdemes elmenni arra, a felső végállomásánál van a Petrini kilátó, lefelé meg lehet sétálni. Ugyanezt a panorámát látod a várból is, tehát ha van idő akkor lehet, amúgy nem valami kihagyhatatlan dolog.

 

A fizetős zónákban oda kell figyelni a szép színes vonalakra - kék vonalnál, zöld vonalnál helyiek parkolhatnak csak, szagatott fehér vonal a nyerő, ahol narancssárga  csíkkal jelzett tábla van, de ott 2 óránként kell dobálni. Hétvégén meg nemzeti ünnepeken ingyenes.

 

Ha ez a hotel az - akkor tényleg jobb a P+R http://www.thebridgeprague.com/default.htm

 

Amúgy az van Chodovnál is, a következő kijárat a pályán - de ott át kell szépen kanyarodni a pálya alatt alagúton és utána balra.

 

A várban mindig sokan vannak - ha nem akarsz fizetni az Arany utcácskáért, akkor érdemes este 8 után felmenni, akkor üres és be lehet menni. (ha éppen nincsen felújítás)

 

Helyi lacipecsenyést van bőven a Vencel téren - lehet enni a kolbászt. Általában drágább egy 20-assal mint a normál ár, de a csehek is csak sporteseményen eszik vagy ha valami rendezvény van.

 

Cseh konyhával úgyis találkozol, magyar menüvel meg biztosan nem. Jó áron én ide szoktam elvinni az ismerösöket, cseh kaja - jó is és nem drága: http://www.ubrejsku.cz/br_mapa.asp A Narodni Trida metrónál van, a Tescoval szemben egy pincében - csak ajtata van az utcaszinten. Ajánlom a menüről a 150-est sertéssült fokhagymás spenóttal knédlivel.

 

A sörök nem erősek, főleg a 10-esek, a 12-esek nagyjából mint Mo-n. Lengyelországban szeretik az 1000%-os söröket.

 

Időjárást meg innen - ez a helyi OMSZ: http://www.chmi.cz/portal/dt?portal_lang=cs&menu=JSPTabContainer/P1_0_Home

Előzmény: csomotamas (16601)