Willy77 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 7576

Sziasztok! Akit nem érdekel elnézést érek :)

Két versenyen tervezem még indulásomat a nagy menet előtt. Vasi Vasember(jövő hónapban) és BALATONMAN féltávú versenyen, ami most lesz 16.-án FÜREDEN. Hozzászólásomhoz kapcsolom a verseny részletes kiírását, hátha páran eljönnének szurkolni,fürödni,bulizni :) Kicsit hosszú ezért bocs....

 

Balatonman verseny információk / Technikai értekezlet

 

1.      Rajtcsomag tartalma:

  • ·         Rajtszám (bicikli alatt hátul, futásnál elöl viselendő, a rajtszám hátán két telefonszám: mentő, és biciklis szerviz!)
  • ·         Rajtszám matrica vázra és bukóra (kérjük, a baloldalra ragasszátok fel minden esetben! )
  • ·         2 db kulacs
  • ·         Úszósapka (piros ponttal a sapkán csak az Iron kategóriásokat jelöltük meg!).
  • ·         Run feliratú zacskó (a futószerelés leadásához, amit tőlünk kapsz vissza az öltözőbe a biciklizés után a depóban)
  • ·         Bike feliratú zacskó (ebbe teszed a vizes ruhát és szerelést az úszás után, és a depóban hagyod!)
  • ·         + champion chip (chipet a boka felett a neoprén alatt kell viselni , azok, akik az úszásnál valamely váltót is képviselnek a második chipet a másik lábukra tegyék fel ! ), élesítsd be!
  • ·         kuponlap (a lapot érdemes eltenni, mert a rajta lévő kedvezmények nem csak a verseny ideje alatt érvényesek!)

 

2.      Rajtszám kiosztás :

  • ·         Iron kategória:                                 0-999 ig                - kék rajtszám
  • ·         70.3 kategória:                                 1000-1999-ig      - piros rajtszám
  • ·         Special kategória :          2000-2999-ig      - sárga rajtszám
  • ·         Váltók :                               3000-3999-ig      - zöld rajtszám

 

(szeretnénk, ha jövőre is eljönnétek és terveink szerint mindenki visszakapja mostani a rajtszámát a következő évben is )

 

3.      Időrend, helyszínek ismertetése - NAPI BONTÁS 

2012. június 14. Csütörtök:
14:00: versenyközpont nyitása
18:00: biciklis kör bejárása. Indulás a versenyközpont elől. 

2012. június 15. Péntek:
10:00-tól: a versenyközpont nyitva, futószerelések leadhatóak a felső II depóban, nyit az expó és több mint 10 kiállító várja az érdeklődőket!
12:00: biciklisek felvonulása a Tagore sétányon.
14:00-től: előadások, élménybeszámolók, gyerekek részére programok. (Beszélgetés Csőke Balázzsal, Kropkó Péterrel, Boronkay Péterrel .)
17:30-tól: angol nyelvű technikai értekezlet
18:00-tól: magyar nyelvű technikai értekezlet
18:30: a verseny fővédnöke hivatalosan is megnyitja a versenyt
18:45: tésztaparti

2012. június 16. Szombat:
06.00: Depó nyit a strandon 

07.45: Depó zárása a strandon!

08:00: RAJT

 

( A gyerekjátszók és az expo a verseny napján a Suncity parkolójában a biciklis frissítőállomás mellett üzemelnek!)
11:45-től: befutók a nagyszínpadnál 
17:00-től: bográcsozunk, és buli, buli, és buli.

2012. június 17. Vasárnap:

10.00 nyitnak az ugráló várak és az expo.

 

10:30 ünnepélyes eredményhirdetés és a diplomák átadása

12:00 tombola a versenyzők részére és svédasztalos ebéd.

 

A verseny:

Úszás: 

A  Balatonturist campingben.

6.00 nyit a depó. (a depó területére már csak a versenyzők mehetnek be, a szurkolók nem! Váltóknál bemehet az úszó és az első biciklis is. Kérünk mindenkit, hogy a parkolásra a felső Suncity-s parkolót használjátok! A Campingben nincs parkoló, oda autóval nem tudtok bemenni ! Az úszásnál mindenki egy kört úszik, kivéve az Iront akik kettőt.

 

A depózáskor az úszó cuccot okvetlen tegyétek be a „Bike” jelű szatyorba, mert ezeket mi szállítjuk fel az öltözőbe ahol a verseny után visszakapjátok. Az összes gazdátlan ruhát begyűjtjük és felszállítjuk, de ezekre felelősséget nem tudunk vállalni.

Bemelegítés a vízben 7.45 .ig.

 

Mosdók a pavilonsor sarkában.

 

Limit idő: 70.3 és Sepcial kategóriánál 1 óra 10 perc, Iron kategóriában 2 óra 20 perc a bicikli megkezdéséhez. A depóból a biciklit ki kell tolni és csak a kint lehet felülni rá a felfestett vonalnál!

 

Kerékpározás:

Biciklis kör: 30 km. Iron és special kategóriának 6 kör, 70.3-nak 3 kör!

 

NEM LEZÁRT PÁLYA! KRESZT TARTSD BE! Bukósisak viselése kötelező! A kresz szabályait betartani kötelező! Bolyozni tilos! Első esetben:  5 perc stop and go, másodszorra kizárjuk a szabály megsértőit!

( a körök számlálása a versenyző felelőssége ! )A campinget elhagyva a körforgalmon át a fürdő utcán hagyjuk el Füredet. A körforgalomban lesz rendőri biztosítás, utána is látni fogtok mellényes Balatonman forgalomirányítókat, és az úton a következő táblákkal is segítjük az eligazodást: menj egyenesen tábla, fordulj jobbra tábla, fordulj balra tábla.

 

A versenyzők érdekében a biciklis körön autóval kísérni tilos!

 

Mivel ez első verseny ezért nem szeretnénk, ha valaki eltévedne és az első körben fokozott figyelmet kérünk! Útminőség átlagos, de sajnos jobb nincs a környéken, vannak élesebb kanyarok, ahol ki lehet sodródni)

 

Az első kilenc kilométer többnyire emelkedő, nem is akármilyen, de utána sok a lejtő! Okvetlen vigyázz a sebességgel! Defekt vagy technikai probléma esetén hívhatod a szervizt is (telefonszám a rajtszám hátán) de csak egy motoros szervizes van, ezért jobb, ha defekténél magadra számítasz!

A biciklis körön két frissítő állomás van, az első Pécselynél a kör fele után egy picivel.

Ez a külső frissítő állomás és időmérő pont. Az állomáson a kulacsot dobd le és kapsz telit, vízzel vagy izoval. Aki nem akarja ledobni a kulacsot annak töltünk bele.  A külső állomáson nincs lehetőség egyéni frissítés leadására, erre csak a központi állomáson van lehetőség, az erre kijelölt” egyéni frissítő zónában! Kérjük, ha fel akartok adni valamit a versenyzőknek azt kizárólag itt és ne máshol tegyétek meg! 
Az állomáson van kétféle zselé, energiaszelet, banán, magnézium, sótabletta. Egyszerre csak egy dolgot adunk fel! Az utolsó kör befejezésekor a biciklit a II depóban vesszük el tőletek, itt kapjátok meg a verseny előtti napon leadott futócuccot is.

 

A központi frissítő állomás a Suncity felső parkolójában van, kérjük a szurkolókat itt várják a versenyzőket , az expo és a gyerekjátszó, büfé is itt található! Itt van a II depó is!

Váltóknak: váltózóna a központi állomáson. Kérjük a zónába csak a váltó tagok tartózkodjanak, és váltani csak itt váltsatok, ha lehetséges! Chipet és rajtszámot add át !

Futás:

A depót elhagyva a Suncity elhagyása után a körforgalmon át éritek el a futókört. A körforgalomban lesznek önkéntesek, de az átkelésnél fokozott figyelmet kérünk!

Egy kör 2,6 km hosszú. Special kategóriának 4 kör, a 70.3 kategóriának 8 kör, Iron kategóriának 16 kör.

A futókör végénél sátorban lévő tv képernyőn láthatjátok, hogy ki hol tart és mikor van meg a megfelelő számú köre. A futás végén átkelve a körforgalomnál a célegyenes a nagyszínpadnál!

 

Versenyzők kisérése minden módon TILOS! (repülve is, görkorival is, rollerrel is, helikopterrel is , és zsákbafutva sem engedélyezetett.)

 

Célba érkezés:

Célban fotó készül rólad! A verseny alatt több ponton lesz fotós, az itt készült képeket a verseny után néhány nappal ajándékba kapod tőlünk! A befutót követően a célterületen masszőrök várnak rád!

 

Egy versenyzőre maximum 15 perc idő áll rendelkezésre!

 

Frissítőállomások: Egyéni frissítés feladására van kijelölt zóna , kérjük a zónába csak egy segítő tartózkodjon, és csak itt adjatok be egyéni frissítést! A kör felénél van a futó frissítő állomás, mely mindkét oldalról igénybe vehető. Az állomás a következő tematika szerint lesz felépítve: víz, izo, kaja, izo, víz. Egyszerre csak egy dolgot adunk fel. Kérlek, ne spájzolj, mert nincs rá szűkség !

A futókörön van masszőrsátor, ha úgy érzed, állj meg és segítünk. A futókörön az egészségügyi személyzet a versenyből a versenyzőt kiveheti!

 

A verseny napján este a nagyszínpadon STANDUP COMEDY, a végén pedig mindenkit várunk a bulira a Jimmy’s be vagy fel! A nevezési díjban nemcsak a  tésztaparty, hanem a szombati csülkös bableves, vagy pincepörkölt és a vasárnapi svédasztalos záró ebéd is benne van!

 

Várunk szeretettel!

 

Zelcsényi Miklós és a Balatonman team