Amet Creative Commons License 2012.06.06 0 0 5535

Írod:

"...a fenti szövegben szó nincs sem a beszéd fegyveréről, sem..."

Akkor ezt nem olvastad a hozzászólásomban:

..."Hasonlóvá tevé számat/ami igét, vagyis az Isten beszédeit szólja az éles kardhoz, keze árnyékában rejtett el engem, és fényes nyíllá tett engemet, és tegzébe zárt be engem."(Ézs 49,2)

Vagy egy másik hely:

"...és a szájából kétélű éles kard jő vala ki..."(Jel 1,16)

Vagy még egy másik:

"És az ő szájából éles kard jő vala ki, hogy azzal verje a pogányokat; és ő fogja azokat legeltetni vasvesszővel; és ő nyomja a mindenható Isten haragja hevének borsajtóját."(Jel 19,15)

Vagy még egy másik:

"A többiek pedig megöletének a lovon űlőnek kardjával, a mely az ő szájából jő vala ki; és a madarak mind megelégedének azoknak húsával."(Jel 19,21)

Ahogy ez a szájból kijövő kard és egyéb, mind lelkileg értendő és fizikálisan képtelenség, ugyan úgy az Igében leírt véres harcok is mind megfelelések, és a bűn elleni mindennapi harcainkról szólnak, szimbólumokba öltöztetve.
Persze azoknak, akiknek fülük van a hallásra. Ha neked nincs, kérj az Úrtól, és adni fog értelmet hozzá. (Nehogy a tudatlanságodnál fogva az Úr ellensége legyél, és ok nélkül vagdalkozzál.):

"Ha pedig valakinek közületek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, a ki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja; és megadatik néki."(Jak 1,5)

Ugyanis a madarak, amikről a fenti Igében olvasunk az értelmességet képviselik a Szentírásban. Az értelem megelégedéséről, vagy szárnyalásáról van itt szó, nem egy madárról, ami jóllakik hússal!

Mint mondtam az Ige lelkiekhez szól lelkiképpen.
Pál apostol nem tévedett, csak félreérted!

Előzmény: takarito (5534)