airmax90 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 24910

Nem gondolnám, hogy ez csak az itthoni végfelhasználók bűne, és nem is a fogyasztáson múlik a legtöbbször a döntés. Nem gondolom, hogy akinek van pénze egy új F10 esre azt érdekli, hogy 10 v 8 litert fogyaszt az autója, ha igen akkor nem értem...  Szerintem (és ezért majd sokak szemében nem leszek szimpatikus) de egy gyönyörű elegáns 5ös vagy 7 es BMW nél nekem illuzió romboló tud lenni, hogy a gyönyörű bézsbőr beltér, gyönyörű vonalak stb, izig vérig látszik a tökéletesség és indításnál meg jön a traktor zakatolás... (tudom tudom, már szebb hangjuk van meg minden, de akkor is remeg és kerreg na..)  nekem ez teljesen szürreális. 

Akik igazán "tehetnek" a dízel mániáról azok maguk a bmw itthoni kereskedések, akik mindig a dízel tukmálják rád minden felhasználási körülményhez, ez tapasztalat. (Jó 6 és Z4 est újonnan vásárolni akaró ismerősöm még nem volt) De nekem is simán el akrtak adni 116d-t 116i helyett az asszonynak, pedig aztán arra amire használja teljesen felesleges lett volna, azt még én is tudom (csak BP, kis távok évi max 10k ). A másik okos banda az újságírók: az összes autónál megfigyeltem, hogy az itthoni újságírók (élükön a totalcar) mindenkinek azt javasolja a cikk végén, legyen az bmw, audi vagy akár kia, vegyél dízelt mert jobb. Emlékszem az új F30nál is a 320d mennyire istenítve volt a 328i meg kicsit fikázva, hát én mentem már mindkettővel, ha adnának 20d mellé egy minit akkor talán meggondolnám melyiket válasszam. Én kommunikációval is foglalkozom és kapcsolatban vagyok olyan újságírokkal is akik autókat is tesztelnek, sokszor volt téma már kötünk ez és bizony olyan visszajelzés is volt nem egy nem két gyártótól, hogy a cikkben a dízelt kell fényezni, erőltetni. Azt gondolom a végcél:  a szervízen megkeresett több pénz. Annyit hozzátennék, hogy nem szídom a dízeleket, nem zárom ki, hogy a következő autóm is az lesz benzines kínálat hiányában, és elismerem tudásukat, teljesítményüket, de azért azt majdnem, hogy tényként ki lehet jelenteni: hosszú távon egy ilyen országban ahol nincsenek olyan nagy távok, sok a szar gázolaj, sok esetben rossz döntés a dízel választása a benzines helyett. Még egyszer: tényleg no offense a dízelesek ellen, örülnék ha most a kertben lenne egy szép kombi dízel ötösöm. 

Arra meg, hogy az alapmotorokat jobban viszik 5ösnél (520d) az is magyaráazat lehet, hogy míg az autóra simán lehet 10en százalék kedvezményeket érvényesíteni, az exxtráknál nem működik, így több pénz marad a a kereskedés zsebében, és szánalmas 4 hengeres új 20d azért szerintem megenné reggelire az első e60as 25d-t a hat hengerével együtt:) Ha már dízel nekem akkor legyen minél egyszerűbb, 520d tökéletes lenne, a hangja úgysem lesz olyan amit szeretnék:)

Előzmény: G.Gambino (24907)