Persze, én is használtban gondolkodom (talán Premium Selection) csak ki szerettem volna próbálni egyet.
Ha jól tudom, még Maszinál sem járt benzines. Egyébként érdekes ez a diesel vs. benzin történet. A gazdasági válság előtt a fogyasztás nem nagyon volt téma a prémium autómárkáknál (lásd. hazai benzines E39 felhozatal 90-es évek vége). E39-nél az 530d még nem elsősorban a fogyasztása, hanem a teljesítménye miatt "ütött nagyot". Pár éve azonban az újonnan v. 1-2 évesen beszerzett prémium típusok vásárlóinál is tisztán látszik az a trend, hogy elsőszámú prioritássá kezdett válni a fogyasztás (az E60 használtautó felhozatal ezt jól tükrözi, az F10 pedig még jobban). Új autóknál hasít az 520d a szánalmas 4 hengerével (és nem amiatt, hogy 2-3 millával jobb az ára, mint a 6 hengeres 530i-nek, mivel az olcsóbb 4 hengeres 520i, 528i sem fogy). :( A luxus kategória jelenleg az egyetlen az autóipari szegmensben, ahol a fogyasztás még nem elsődleges szempont (M5, S8, Ferrari, Maserati stb.), de a diesel Porsche megjelenése az ottani vásárlók szemléletmódosulását vetíti előre. Nekünk keveseknek viszont még számít a hang, a benzinszag, a megbízhatóság és ha nem is magasról (mert ha így lenne akkor 550i-m, M5-öm lenne), de xarunk a fogyasztásra. Mondjuk én azért is, mert vannak diesel céges autóim (emiatt nem fikázom azokat, akik 520d-t vesznek napi használatra). Viszont Németország nincs messze, ott egyelőre a nagy számok törvénye alapján találni bőven újszerű 6 hengeres benzinest, de felkészülhetünk arra, hogy előbb-utóbb már csak az oldtimer, youngtimer szegmensben tudunk válogatni. Ráadásul én az életkorom ellenére ultra konzervatív vagyok és a manuális váltóhoz is ragaszkodom. Utóbbi igényemet szerintem lassan fel kell adnom. Az előbbiekben felsoroltek miatt aztán lehet, hogy 6 v. 8 hengeres E63 lesz a megoldás, össze is kéne futnom Chris-el. :)
Te is jó régóta vadászol E60-ra. Hogy állsz most, van valami értelmes alternativa vagy marad Németország?