netszkvid Creative Commons License 2012.06.01 0 0 36365

Udv errefele :-)

 Kezdem egy cinikus megjegyzessel: ja, hogy anyuka vizsgalatot akar a tunetmentes babanal?! Hat akkor ha lud legyen kover egy tudotukrozes megteszi! (szerintem kb ezek voltak az orvos gondolatai... es amit leirtal az alapjan ez nem is olyan meglepo... vegulis mit szeretnel megvizsgaltatni egy tunetmentes baban egy pulmonologussal?) Mondjuk azert ez Zoli babaval nagyon unfair es akkor finoman fogalmaztam. 

 

A tudoproblemak nem azok, amiket az ember nem vesz eszre, ellentetben rengeteg massal (mi sem voltunk egyszer sem pulmonologusnal a 27 hetre szuletettel- nem volt ra ok, miert mentunk volna? Orultunk, hogy nem kell.)  Vagy esetleg van megis valami tunete amit nem irtal es a pulmonologus ez alapjan utalt be tukrozesre?

 

A suly kerdese hat az eleg egyeni. Bevallom mi kis termetu csalad vagyunk, igy mind a ket gyermekunk a tornasor vegen van (de ott aztan buszken :-) !) Az idosebbik offtopik 42 hetre szuletett 1 evesen 7 kg volt, a fiatalabb 27 hetre szuletett ontopik gyerkoc pedig kicsivel 6 kg felett volt.  Most mar talan 3 evesen meguti a 11 kg-ot, egyszeruen nem tudjuk hova lesznek benne a kaloriak- joval tobbet eszik mint pl en. Ilyen alkat. Ja igen es az inkubator haverjaitol orokli a ruhakat kb 1 ev kesessel. Ez van soha nem lesz egy orias. En azt gondolom, a baj akkor van, ha egy gyerek fogy. Ha a sulya gyarapodik ( ez egy gyereknel sem egyenletes, vannak stagnalasok), es mas tunete nincs, nem beteges, akkor en spec nem aggodom.

Előzmény: zolika2011 (36364)