makkoslaszlo Creative Commons License 2012.05.31 0 0 6971

Ami a 2012.05.24-i testületi ülésen történt.

 

1.Az előző testületi ülésen elhangzottak alapján az iskola költségvetésének pénzügyi átvizsgálása megtörtént mindkét település részéről annak érdekében, hogy megállapítsák jogos-e a kb. 1,7 millió Ft visszafizetése Vácrátótnak. A vizsgálat kimutatta, hogy a könyvelés rendben zajlott és a visszautalás jár Vácrátótnak. A testület elfogadta az eredményt. A fizetési kötelezettségről a polgármester intézkedik.

 

2.A tavalyi év zárszámadását az ülésen kapták meg a képviselők. Azokat a számokat tartalmazza a kiadott anyag bővített formában, amelyeket az államkincstár részére a külsős cég készítette el. A tavalyi évet pozitív mérleggel zárta az önkormányzat, amelyet nagymértékben a külterületi Kővágó rész értékesítése eredményezett. A 2011. évi zárszámadást a testület elfogadta. Az új pénzügyes kolléganő ezután már rátérhet az idei költségvetés kidolgozására.

 

3.Egyebek:

a)Buszvárók bontása három helyen megtörtént, ahova rövidesen az új felépítmények érkeznek. A bontással kapcsolatos hirdetésre kevesen jelentkeztek.

 

b)Az óvodapályázat hiánypótlása megtörtént. A pályázathoz szükséges önerőhöz szintén van egy pályázat, amely megírására a polgármester testületi határozatot kért, amikor aktuális lesz. A testület megadta.

 

c)A családi napközit működtető társaság perben van az önkormányzattal, a tavaly szeptember óta ki nem fizetett számlák miatt. A májusban lezajlott tárgyalást elnapolták, szeptemberre új tárgyalást tűztek ki.

 

d)A Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat Kft., aki 19 településen látja el feladatát, működési tevékenysége miatt a Kormányhivatalhoz kerül felügyeleti szinten. A megfelelő dokumentumok időbeli eljuttatása és feldolgozása a nagy Kormányhivatali átalakulás miatt nem történik zökkenőmentesen. Emiatt sajnos állami normatíva igénylési problémák adódtak, amelyből pénzügyi hátrányok származtak. A 19 település vezetői egyetértettek abban, hogy a szolgálat eddigi megfelelő tevékenységének biztosítása érdekében a terhek egy részét arányosítva, egyszeri alkalommal átvállalják. Vácdukára a kötelezettség kb. 250 ezer Ft. A testület elfogadta e támogatás megadását.

 

e)Kértem a polgármestert, hogy tegye meg a tájékoztatást a lakosság felé a múltkori testületi ülésen megszavazott új égetési rendről. Akkor abban állapodott meg a testület, hogy időben értesítve lesz (honlap, kis papír) minden lakos a megváltozott szabályozásról. A polgármester ismételten megígérte.

 

f)A polgármester felvetette, hogy a testület szerint érdemes lenne-e vasárnapra rendelet formában megtiltani a fűnyíró, fűkasza, motoros fűrész, kapálógép és hasonló nagy zajjal járó eszközök használatát. Más településen erre van példa. Az indok: vasárnap joga van az embernek nyugodtan, csendben pihenni. Vegyes vita alakult ki a képviselők között. A következő testületi ülésen folytatódik a téma megvitatása.

 

4.Zárt ülés, segélyek.

 

 

Előzmény: jakabbarna (6957)