Léna007 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 65

Szia Diveman!

 

Még az utazásszervezés során leírtam nagyon részletesen, hogyan szerveztük mi a le a Mount Meru mászást. A Kilimanjaróra ugyanúgy megy. Rengeteg alternatíva van. Ha keresel a neten, találsz kismillió szervező irodát, akár helybéli tanzániait is, akár Európában is. Mi német utazási irodáknál nézegettük (pl. Moja Travel). Az árak az 6-7 napos Kilimanjaro mászásra fejenként 1000 Euro körül mozognak (és számolnod kell még több száz Dollár kötelező borravalóval is!!!). Ott helyben sem olcsóbbak - gondolom - mert a Mount Meru túra is német irodánál 800 USD volt és ott helyben is. Mi előbb szállást foglaltunk, majd megkérdeztük a szállás tulajdonosát, hogy tud-e hegymászást szervezni. Úgy gondoltuk, aki ott él, annak nagyobb a tapasztalata, mint egy német irodának. Mondta, hogy tud, kértünk árajánlatot, ugyanannyit mondott, mint a németek, de nála foglaltuk le - előre ki kellett fizetni az egész összeget átutalással.

 

Ha van időd ott és türelmed, persze keresgélhetsz helyben is, mondjuk Arushában helyi uatazásszervezőt, vanbelőlük százával. A guide és a teherhordók kötelezők, ezek nemzeti parkok, védett területek, nem mászkálhatsz bennük szabadon kedvedre, viszont a vadállatok mászkálnak kedvükre :-) és emiatt kötelező a fegyveres ranger is.

 

Akikkel a szafarinkon megismerkedtünk, ők megmászták a Merut majd utána a Kilit. Nagyon pozitívan beszéltek róla. Ők az említett német irodánál fizettek be rá. A túrában benne van, hogy kapsz ott sátrat, főznek rád, forralják neked az esővizet ivóviznek, cipelik a hegyre fel a cuccod. Rengeteg sok mindent kell vinni egy ilyen túrához, mert lent trópusi hőségben indulsz el, a Kili tetején meg - 20 fok van, ebben kell aludnod is és menetelned, tehát sok és különböző meleg cuccra is szükséged van. Mi a német utazási irodától kértünk a Meru mászáshoz leírást és kaptunk listát hozzá, nagyon profin fel volt sorolva minden, hogy mire van szükséged, mit viszel magad, és mit adnak ott neked, valamit napokra lebontva az útvonal és a szintkülönbségek.

 

A menedékházak benne vannak a túrában, ezeket a szervező intézi neked, de a Kilin asszem csak az első éjjelen van, az utána következő magasságokban már sátrazni kell.

 

Dar es Salaamból busszal és repülővel (Precision Air vagy Fly540) lehet közlekedni Arushába illetve a Kilimajaro Airportra. Még az utazásunk előtti szervezős részben írok ezekről is, ha visszakeresel a blogomban.

 

Amiben tudok, szívesen segítek.

üdv

Előzmény: Diveman00 (64)