airmax90 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 24875

Sziasztok!

Ssik fórumtáshoz hasonlóan én is az e90 325i met cserélem valami családiasabb autóra.  Én már el is adtam, de nekem egy kombira lenne szükségem, E91 is jó lenne, de egy E61 még jobb. Holnap megyek megnézni egyet, 2004es 525i. Kérdésem, hogy városi fogyasztásban mit várhatok tőle (192LE változat, automata)?  Az e90es 10-11 volt , de az manuális volt és újabb motor. Természetesen mielőtt megvenném teljes átnézés, leinformálás, de van-e valami olyan jellemző típushiba amire figyeljek így első tesztvezetésnél? Mire érdemes jobban odafigyeljek? Másik kérdésem, hogy mennyire megbízható az e60 as sorozat, edddig 3asaim voltak, azokkal sok gond nem volt igaz, benzinesek is.

Illetve  kérdezném, hogy évi kb 20 000km és 80% ban városi használat mellett valóban nem éri meg a dízeleket nézegetnem? Nem nagyon szeretem, de egyszerűen nincs benzines választék kombiban sajnos. Egyébként ezt a ne vegyek dízelt ilyen felhasználásra dolgot márkaszervízes szerelők / értékesítő mondta, mert hogy az üzemanyag különbséget bőven otthagyom a szervízbe, akkor is ha semmilyen komolyabb baja nincs...   Szívesen vennék minden visszajelzést, 5ös ben nem vagyok jártas és a dízelek terén sem igazán.

Üdv és előre is köszönöm

Balázs