paranormális Creative Commons License 2012.05.26 0 0 13032

A szerencsétlen az inkvizíció tartja fogva...

 

A Vatikánban a komornyik megbízóját keresik

 

Vatikán Állam falain belül, a vatikáni csendőrség fogdájában őrzik a 46 éves Paolo Gabrielét, vatikáni állampolgárt, akinek a Vatikán területén levő lakásában is házkutatást tartottak. Olasz sajtóértesülések szerint Gabrielét már kihallgatták és megbízói, társai nevét kérték tőle. Az újságok lehetetlennek tartják, hogy Gabriele egyedül juttatta volna ki a Vatikánból az olasz sajtó által megszerzett titkos dokumentumokat. A sajtó arra emlékeztetett, hogy az utóbbi hónapokban Mária fedőnévvel nyilatkozó "beépített ember" azt mondta magáról, a szentszéki államtitkárságon dolgozik és nincsen egyedül.

 

Az olasz sajtó megjegyezte, hogy évszázadok óta ez az első alkalom, hogy a Vatikán területén elfogott személy nem rögtön olasz börtönbe került, ahogyan például 1981-ben a terrorista Ali Agcával történt.


Az olasz újságok részletesen bemutatják az eddig csendben dolgozó és alig ismert, de annál jelentősebb munkát végző Gabrielét. 2006 óta volt XVI. Benedek személyi inasa: ő volt az, aki "még pizsamában is látta a pápát". Reggel elsőként köszöntötte, este utolsóként búcsúzott. A pápai lakosztály minden ajtajához, szekrényéhez, fiókjához volt kulcsa- írták az újságok.

A Vatikánon belüli "játszma még csak most kezdődött el" - írta a Corriere della Sera című napilapban Alberto Melloni egyháztörténész. Melloni úgy fogalmazott, a "tévelygés még soha nem volt ekkora szintű a katolikus egyházban". A 20. században is zajlott vatikáni hatalmi harc, de "most ennél többről van szó: működésképtelenné vált a rendszer. Bosszúorgia folyik, amely azonban kicsúszott a személyes hasznot remélő karmester kezéből...".

 

(nepszava.hu)

Előzmény: paranormális (13031)