judo77 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 32779

 

 

Megpróbálom leírni, hogy mi hogyan van, bár én nem nagyon értek hozzá.

 

Tehát:

1. A sárga szivattyú felett látható az a T-elágazás, a fejszelep melett. Az most lett beépítve, onnan veszi most a vizet a Grundfos. Ez a nyomó ág. Tehát ha a Grundfos elkezd szívni, akkor, hogy ott víz jöjjön át kell szívnia a vizet a szkimmeren-nagy szűrőn-homoktartájon a benne lévő kb 60 kg homokon, és akkor jut oda a víz a T-elágazásba.

2. Innen a vízet feltolja a kb 5 méterre és 3 méter magasan lévő csőkígyóba egy 3/4-es KPE csövön. A KPE cső végén egy T elágazás van. Az elágazás végeibe 1-1 100 méteres 20-as LPE cső van kötve.  A végeiket ismét egy T-be egyesítettük egy 3/4-es KPE csőbe torkollik. Ez a visszamenő ág.

3. A visszamenő ág fekete KPE csövét láthatod a képen ahogyan csatlakozik, szintén a nyomó ágba. Onnan 2 irányba megy a meleg víz mert 2 befúvó van.

A visszajövő ág cstalakozásától balra van az a szürke "toldás" ami egy vissza csapó szelep. Ez akadályozza meg, hogy amikor érkezik a meleg víz a vissza jövő ágon, akkor csak a medence irányába tudjon menni a víz.   

 

A probléma az, hogy a 2 csőkígyóból csak az egyikbe tolja a vizet. Ami lehet attól, hogy a másik levegős, de nem tudjuk a levegőt onnan kihajtani. Vagy nincsen annyi ereje így a szivattyúnak, hogy mindkét csőkígyót hajtsa.

 

A legjobb megoldás az lenne, ha a szívó ágból, folytás mentesen ( szkimmeren-nagy szűrőn-homoktartájon a benne lévő kb 60 kg homok) tudna szívni vízet a Grundfos. Itt azt kellene megodani, hogy amikor a nagy szivattyú bekapcsol akkor csak egy irányból a medence felől szívja a vizet.

 

Köszi a segítséget és az ötleteket.

 

Judo77

 

Előzmény: Egér Fogó (32773)