szulejmanszultan Creative Commons License 2012.05.21 0 0 36235

Sziasztok!

Csak azért írok most, mert befejeztem a Kéktúrát. Rengeteg élménnyel lettem gazdagabb és tapasztalatokkal magamról, a tűrőképességemről és az országról. Egy könyvet meg lehetne tölteni vele. Ma viszem be az igazolófüzetet a központba, sajnos van egy-két fényképes "igazolásom" is, ami aggaszt, de majd meglátjuk.

A Gerecse nagyon pozitív 'csalódás' volt nekem, rendkívül változatos, látványos, szép, kevés tarvágással, kiválóan jelzett és vezetett útvonalon. (Főleg a Péliföldszentkereszt-Dorog szakasz tetszett :) Hegyre föl, hegyről le egymás után. A Gete csúcstámadás durva volt a sorozatos hegymászás után) A Pilisben a Köris-völgy kiemelkedően szép, a Nagy-Szénás pedig lenyűgöző, nem is tudtam róla, hogy mi vár rám. A jelzések ez után gyalázatossá válnak tulajdonképpen a Muflon itatóig - ez lényegében Nagykovácsi területe. Utána és Pesten is jók a jelzések, bár a kertesházas részen kopottak már, de ettől függetlenül követhetőek (max egy kis térképhasználat szükségeltetik). A "Baltás gyilkos" nyomait már csak a Hűvösvölgy közelében tapasztalni, máshol mindenhol ki lett javítva kár, amit okozott a sárgaház-szökevény.

A folytatás kérdéses még, de befolyásol, hogy van egy rövidke szakaszom a RP-DDK útvonalából - majd meglátjuk.