Üdv Helem !
Én is ugyanebbe a cipőbe jártam ill. járok most is-----de reménykedek. Szerintem ez a fönnakadásos probléma összetett.Nálam az első legnagyobb gond az volt,hogy a szűkület dőlésszöge nagyon alacsony volt.Gyűrüs henger öntvény eleméből volt kialakítva.Nekem is cucálni kellett,és csak imitt-amott gyulladt meg a gáz.Szétvágtam és 2-es kórlemezből alakítottam ki a szűkületet,és az alsó végén egy 7cm magas kissé újra bővülő részt.A rostély
most is ugyan az a gyűrüs henger elem ami ki van furkálva és kivagdosva,és három láncon lóg
3cm-re a reaktor aljától.Nagy reménnyel indítottam,-de csak kb 5-7 perces lángjaim voltak.A
legnagyobb gond az volt,hogy a rostély fölött kezdett kialudni a parázs - nem kapott kellő oxigént-ekkor megfúvattam a begyújtó nyíláson ,és kb 5-7 percig újra volt lángom.Nos most akarok rátérni a fönnakadás összetettségére.Szerintem ha a szűkületnél meg van az 1200-1300 C -fok tehát tökéletes az égés akkor a fönnakadás sem tud megfelelő dőlésszögnél bekövetkezni.Nálam 5 db 1/2"-os cső viszi le a levegőt a szűkület tetejéig és még nem is egészen addig,-tehát így elég nagy tömegü éghető anyag van alatta amihez az általam beszabályozott levegő kevésnek bizonyúlt,és 5-7 percenként elsötétült a parazsam.Nálam ez a homokóra alakzat teteje 30 cm-ről indul és 15 cm-re szűkül 23 cm magasan. A legkarcsubb
résznél kellene alegjobban izzó parázsnak lenni, de nálam nem jutott oda elég oxigén.Most azt csinálom, hogy elvágtam a reaktort a legkarcsubb pontjánál,1/2 "-os csőből csináltam egy ilyen átmérőjü karikát,amit belül perforáltam és 1/2"-os csövön vittem le közvetlen levegőt,amit majd szabályozhatóra akarok csinálni.Remélem így lesz megfelelő parazsam, és mivel az anyag elég nem tud mi fönnakadni./Optimizmusom az ugy-e van?/ Ezért gondolom,hogy nálad is ez az elakadás dolog onnand fakad,hogy az a 30 cm-es tűzcső rendkívül sok,-ehez nagyon sok levegő kell,és ez tényleg elvinne egy KISERŐMŰVET