KING-77 Creative Commons License 2012.05.20 0 0 32751

Szerintem hamarosan ha folytatódik a "kolléga" saját tapasztalatának a leírása, akkor 2012-ben már ott lesz a tavaly vásárolt medence idén már "semmire" sem jó, mert kinyúlt az anyaga és leenged a karimája....pedig még tavaly jó volt!

 

Ez már a többieknek szól, akik vásárlás előtt állnak!

1-2 érdekesség: 

 

A Bestway 244x66cm, 305x76cm, 366x76cm-es medence anyaga nagyon gyenge, a felfújható karima kinyúlik a napon és ha van lyúk a karimán, ha nincs elritkul az anyaga és leenged folyamatosan. Főleg ha nem lábpumpával vagy elektromos pumpával fújtatták fel. Sokan kompresszorral fújják fel a karimát és azzal meg is keresztelik medecéjük sorsát! A kompresszor oljat fújhat a medencetestbe, ami tönkreteszi a fólia anyagát, megritkul tőle. A Bestway medencék közül csak 366x91cm-től van normális fólia anyag! Ráadásul minden Bestway vízforgató alúl méretezett! Az Intex azonos méretű kis medencék mindig azért drágábbak, mint a Bestwayek (244x66, 305x76, 366x76) mert erősebb a fólia anyaguk, erősebb a felső karimájuk és a vízforgató is nem egy gagyi 1m3/h teljesítményű egy apró szűrőbetéttel, hanem minimum 2m3/h teljesítményű. Továbbá az Intex legkisebb "A" típusú szűrőbetét akkora mint nagy Bestway III. -as amit a Bestway 7,5m3/h vízforgatóhoz ad. A nagyobb "A" méretű szűrőbetétet ritkábban kell kitisztítani, mint a mini Bestway I.-est. 

 

Továbbá nagyon sokan nem ügyelnek a legfontosabb dologra a pH érték helyes beállítására! Pedig ez az összes többi vegyszer alapja! Minden uszodatechnikai vegyszer csak csak az ideális 7,2-7,4-es pH érték mellett képes közel teljes hatásfokkal dolgozni. Pl egy 8-as pH érték felett már 3-4szer több klór kell ahhoz, hogy szinten tartsuk a megfelelő klórszintet. Azaz hibás pH érték mellett csak ész nélkül szorjuk a medencébe a vegyszert és nem értjük, miért nem jó a vizünk. A pH mérésre legismertebb megoldás a pH teszt csík szettek. Ezekkel az a gond, hogy pontatlanok és gyakran félrevezető lehet amikor nem tudjuk eldönteni, hogy az adott szín milyet értéket is képviselhet valójában... A másik megoldás a folyadékos teszterek, nos ezek már elég pontos mérést tesznek lehetővé! De a legjobb megoldás egy digitális pH teszter! Ez pontos és kényelmes és a helyes pH érték beállísával, később ezreket spórolhatunk meg a felesleges és túlzott

 

Előzmény: Blue_Sky_007 (32726)