takarito Creative Commons License 2012.05.20 0 0 5382

"A Szentírás példázatokban íródott"

 

A szent írás először is nem szent, mivel tele van tévedéssel és torzítással. Csak a Biblia felületes ismerői állítják, hogy a Biblia hibátlan. Másodszor nem példázatokban íródott, hanem történeti események leírásának szándékával. Ha ez között nem tudsz különbséget tenni, önmagad téveszted meg. A Biblia nem példázatokban íródott, de ettől függetlenül vannak benne példázatok, ezek a történeti események lezajlásakor is példázatokban hangzottak el. 

 

"Azért, hogy aki nem lelki ember, (azaz kívülvaló) az ne érthesse, és ezért ne tudja érdemben káromolni"

 

A lelki ember hallgat az igazságra, tehát világosan megérti és látja a Biblia belső ellentmondásaiban, hibáiban, tévedéseiben rejlő veszélyeket, ettől megkíméli mind magát, mind másokat. Nincs szükség a Biblia káromlására ahhoz, hogy valaki nagyobb kárt okozzon a káromlásnál, tudniillik azzal, hogy a Biblia tévedéseire és hamisságaira azt állítja, hogy azok Istentől erednek és szent igazak. Te vagy aki nagyobb kárt teszel, mint az, aki káromolja a Bibliát. És most nem az a kérdés, hogy megbocsátható vagy sem, hanem az, hogy ténylegesen kárt okoznak mindazok, akik a Biblia hamisságait igazságnak állítják be, és ezért mindenféle hazugságot találnak ki hozzá magyarázatul.

 

 

"Ő pedig monda nékik: Néktek adatott, hogy az Isten országának titkát tudjátok, ama kívül levőknek pedig példázatokban adatnak mindenek,"(Mk 4,11) (Mindenek, vagyis az Ó és az Újszövetség is!)

 

Bizony a te hozzátételed nem igaz, mert Jézus az idézetben nem az ó és újszövetségről beszélt, hanem saját tanításáról, amit a köznépnek adott. És tudjuk, hogy abban szerepeltek példázatok, amelynek magyarázatát csak a valóban érdeklődők nyerték meg. Jézus egyáltalán nem az ószövetségről és az újszövetségről állította, hogy azok adattak példázatokban, mert akkor nyiltan hazudott volna azok felől a szövegek felől, amiket nem adtak azokban példázatokban.

 

 

"Megnyitom az én számat példabeszédre; rejtett dolgokat szólok a régi időből..."(Zsolt 78,2)

"Ez vonatkozik tehát az Ószövetségre is, és az Új szövetségre is"

 

Nem vonatkozik. Azokra a példázatokról van itt szó, amelyek abban a zsoltárban példázatként fog elhangzani.

 

Előzmény: Amet (5373)