lac1 Creative Commons License 2012.05.19 0 0 32739

Aha, akkor valamin elsiklottam, és így az én logikámnak is megfelelő módon üzemelteted.

Nekem betonteknőm van. Két, átlátszó mez. gaz fóliát használok, napközben egy van légréssel - a beton széle magasabb, mint a vízszint, tehát nem feszített víztükör - esténként meg rádobok egy labdát a közepáre és erre teszem a második fóliát, tehát dupla légrés, mert a sarkokon feszítem meg, és így a pára is lefolyik meg az eső is, ha úgy alakul.

Nekem ez tutira bevált, nem is tervezem, nem is gondolkodom más megoldáson. A közelben van egy garazsam, annak a tetőhéjazata pont délre néz, nyáron mondjuk kb. pont merőleges a napsugárra, ide gondoltam a kollektort ha lesz, sajnos a mostani aknám PONT akkora, hogy elfér benne a homokszűrő egy konzolon meg a porszívó csatlakozója. Ha tennék kollektort, akkor annak a szivattyúja már nem, ezt gondoltam egy másik aknában a garázs fala mellé, ezt egy olyan 3 méteres "szervízalagúttal" kéne összekötnöm, de még nem tudom mit tegyek, mert a távoli jövőben van egy tervem, hogy a garázst tovább építem, és akkor mi lesz az aknámmal, szóval...

(A valódi ok persze a lustaság...)

Ja, a kollektorom dobozos lesz ha lesz, mert így egy légbefúvásos garázsmelegítőnek is használhatnám. A szembeszomszédom ezzel fűti a nappaliját, nekem meg a virágok átteleltetésére lenne jó.

Előzmény: atta39 (32736)