Törölt nick Creative Commons License 2012.05.17 0 0 5316

Szívesen! :-)

 

Akkor az nem vega. Mert bizony malacból van, najó inkább disznó. Amiből tudok gombásat, azt a bioboltok mellett az intersparban szoktam látni, a nevét nem tudom így hirtelen (talán a Vireco, de ez lehet, h hülyeség és az mást gyárt), szal az is-ban a biokajás részen. Olyan májkrémesdoboz méretű, van kapros, fokhagymás, gombás. Ez a legolcsóbb, aztán drágábban is van, azt hiszem ott is, de a DM-ben, bioboltokban tutira.

 

De csinálni is egyszerű, ha van botmixered v turmixgéped:

Egyik kedvencem: babot (V lenyét v vöröslencsét v csicserit megfőzök éppen vízben, befűszerezve, a végén leturmixolom olajjal.

 

Ha gombából szeretnéd (bár félig az is állat), akkor megcsinálsz egy nem túl bő lére eresztett gombapaprikást, a levét leveszed (kis krumplival remekül fogyasztható), a szilárd részét leturmixolod krémsajttal v margarinnal (ebből is jobb a bio, mert a margaringyárban dolgozó ismerős azt mondta, h Mo-n mindegyik margarinban van zsír, csak a kötelezően feltüntetendő % alatt).

 

Egyébként létezik pástétomos szakácsfüzet -talán 2 is (régen volt a kezemben, én fejből csinálom, amit :-)), tudom ajánlani. Nézd meg a gugliban, ha nagyon nem találod, majd előkerítem a címét, csak az nem itt van. Ha nem lehet kapni, lehet szó vmi fénymásolásról is, ha nagyon pástétomozni szeretnél.

Előzmény: zlota (5315)