rebkaa Creative Commons License 2012.05.17 0 0 4389

Jó olvasni a beszámolódat, mert ugyan tavaly voltunk, de sajnos csak 4 éjszaka jött össze és ezek a kis városkák pont kimaradtak. Kivéve Taormina és Cefalu

Akkor nem ez volt a cél, hanem inkább vulkánok. A Stromboli kitörései tényleg feljtehetlenek , de az Etna iránt nekem is vegyesek az érzéseim. Tavaly áprilisban ettől hatalmasabb hó volt rajta, a férjemék a februári kitörés által leolvasztott helyen mentek fel a D_K-i kráterhez, ami aztán 2 nap múlva kitört. A felvonó a nagy szél miatt nem működött, a dzsip vitte őket fel, de nem beszéltek semmilyen túravezetőről, hogy kötelező lenne. Az biztos, hogy ők csak ketten mentek és van egy magasságmérős órájuk az alapján tudták, hogy hány m-en és kb hol vannak.

Füstölt ugyan,meg azt mondja, hogy a közelében a kén miatt csak pár percet tudtak maradni, de semmi nem jelezte, hogy 2 nap múlva robban. Mondjuk mostanában gyakran "játszadozik"

Tőlem az ilyenfajta izgalmak messze állnak, meg már a Silvesztri széléről is majd elfújt bennünket, lányokat a szél(pedig nem 50 kilósak vagyunk)úgyhogy nekünk  elég is volt a vulkántúra.

A fiúkkal este 5 órát beszéltünk meg, hogy visszajövünk értük a parkolóba , mi meg elindultunk az Etna körül. Bájosabbnál-bájosabb kis városkák,kedves emberek, pisztácia ültetvények, nekünk ez nagyon bejött. A teljes kör azt hiszem 140km körül volt. 

Akkor csak felnőttek voltunk, de a 4 gyerekkel tervezem, hogy elmegyek ősszel és akkor az általad írt kis városkákat szívesen megnézném.

Jaj, csak Cataniában ne kelljen vezetnem, de azt nehezen úszhatom meg.

Apropó, Catania. Nekünk is csak 2-2,5 óra jutott rá, de nagyon tetszett a belvárosa.

Előzmény: eolga (4388)