Malacka Malacka Creative Commons License 2012.05.15 0 0 15669

"Az a véleményem, hogy van ennek a hordának még egy csomó olyan eset a számláján, ami ki sem derült, és nem is fog soha. Ez valóban bűnszervezet volt. De ezt senki nem vizsgálta, csak a "mozzanatokat", ki kit mikor hogy szúr meg, persze kizárólag egyedileg.
Eszembe jut, amikor a kutya lehugyozta a szilvákat a fa alatt, a cigány meg odamegy, nézegeti, szedegeti, eszegeti: ez se pisis, az se pisis....végül mind megeszi....
Régen, és ez nem áll messze a blog írójának irónikusnak szánt megjegyzésétől, az ilyen horda-támadás elkövetőit valóban fellógatták a piactéren (minden országban és minden fallal körülvett városban!!!) elrettentésül, és hagyták ott száradni őket.
Ma, a modern jogelvek megmagyarázásával réges-régen oda a fő alapelv: a generális és speciális prevenció.
Bosszant ez az ügy, mert nekünk is volt szerencsénk ezzel a "nem szándékegységben" működő egyedeket alkotó igen békés társasággal "találkozni", és csak a józan gyávaságunkon múlt a párommal, hogy élve megúsztuk...(ennek már 4 éve Siófokon, késő ősszel, de nem felejtjük el soha...)
Szóval, ez a "gyümölcs" régóta érett már....
Bizony, hogy a 25 fős "csendben szórakozni vágyó szelíd társaság" éjszaka a kis 34 cm-es késeikkel szándékerősítő szövetségben volt. Csináljuk meg a próbáját. Egyedül lettek volna, vagy egyenként, elódalogtak volna, vagy leülnek egy buboréknélküli ásványvíz mellé gyáván, sunnyogva, és csendben vannak, félelmükben a gatyájukba hugyoznak....Ilyenek, és nem etnikai alapon, ez törvényszerűség. Hordában bátrak és erősek....
Már az odamenetelük célja is zűrös....
De hál'Istennek, talán a hathónapba belefér egy felülvizsgálat, bár annyi justizmord alakul az utóbbi időben, hogy csak imdákozni lehet egy megfelelőbb eredményért, ami a jog minden oldalát figyelembe véve is helytálló. A Rubik-kockánál se nagy győzelem az egyik oldalt kirakni.
Kétségtelen, a 18 év is rengeteg (ha végigüli egy elkövető), de azért az optikája a dolgoknak....."