Semmisem Creative Commons License 2012.05.11 0 0 666

Azon járattam ma az agyam, h beidegzés témakörben lehetne még újítani, úgy értem, pl amikor lebénul valakinek valamilye, sokszor egyszerűen egy ideg elzáródik és megindula baj.Mivel egyre kevesebbet aktív "magától" aza  rész egyre romlik és végül a "nem-működés" állapotában kijelentik róla h lebénult. Na akkor vannak a traumák, amikor hirtelen szakad törik, stb. 

Ezek kapcsán godnolkodtam el. Engem azzal diagnosztizáltak, h nem működnek a comb izmaim, gyanakszom, h a csipőben valami elnyom valmait. és ha valaki soakt fut bicajozik, akkor megszokja h más izmok vegyék át az "elnyomottak" szerepét. Nqamármost, direkt odafigyeléssel, újra lehet tanítani a részeket, szerintem. Még akkor is, ha nincs ingerület átvitel kezdetben. Más izmok segítségével olyna mozgásra lehet kényszeriteni, amiben elvileg aktiv szerepe van, de kezdetben mégsem aktiv, mert ugye nem megy oda idegi impulzus. 

Viszont azt tapasztalom, h feléleszthető a terület ilyen munkával. Lassan kezd kialakulni bennem egy szilárd elképzelés a futás evolúciójának folyamatáról és részállapotairól. Ugyanis futni 1000 féle képpen leet, mivel ciklikus mozgás, vagy romlik vagy javul a technika. Na itt tartok. 

 

Olyasmit is kifigyeltem, h hiába van probléma az izommal nem az izmos masszirozom vagy rezgetem hanem a tapadásait, és akkor az inakkal együtt megy egy másféle rezgés az izomba és ingerli. pl ellazulásra. ugyanis ha baj van az izommal a tapadásnál is merev, semmis em létezik külön magában. Ilyemsikre jövök mostanában rá. 

Előzmény: ghepard (661)