Semmisem Creative Commons License 2012.05.11 0 0 660

Igazából, nem is kell szerintem örült gyorsan nekifutni. Ahogyí rtam is lényeges lesz h mennyire gyorsan tudsz lecövekelni. Mindenhol ugyan az az elv vonatkozik a gyorsitásra. Ha nagyon erős lezsel helyből, akkor egy lasabb mozgásból következő lecövekelés és hajítás is nagy lehet! Én egyébként a belső nyujtása mellett (ami előkésziti a vállaid), forditanék időt a törzs erősitésére is. hiszen a következő a mozdulatsor:

- letámaszt a láb...

- láb marad mintha földbe gyökerezne, a csipő pedig meginditja a forgást

- a csipő forgása tovább közlődik a törzsön át és forditja a mellkast, vállakat

- ahogy megfelelő pozicioban van a váll-öv, meginditja a hajitást a kar de az is vállból, majd könyök és végül a csukló.

 

ha úgy tetszik olyan ez mint az ostrocsapás. Következsé képp csinálnék sok törzsforditást minkét irányba, ilyen gyorsitó jellegűt, amit meg is állitanék. és gerely nem is volan a kezemben egy ideig. gyakorolnám a csipő csavarásához hozzátenni, időzitenia  váll forditását. Sőt csinálnám mindezt nagyon lassan kezdetben mert őssze kell illeszteni, időziteni a mozdulatokat. 

 

Következő lépésben pedig talán ugy hajitanám el a gerelyt, h a mozgás a váll mozdulatánál megállna, azaz még enm hoznám bele a karokat, h ráérezzek a csipő erejére, onnan kell jöjjön az egész.

 

na ilyesmiekt godnolok :D

Előzmény: ghepard (659)