sistergő Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39795

"***Extra kérdés: ha "Marinéni" viszi oda egy ponthoz, és teszi le az asztalnál, és én felveszem, az jó?"

Szerintem nem, pont ezt szeretnék elkerülni.

 

Ahogy észrevettem idehaza midenben az UTMB gyakorlata az etalon. UTMB-n nem voltam, de zsák kérdésben helyeslem az eljárást. Az elv állítólag az, hogy lehetőleg minden indulónak egyenlő feltételeket biztosítsanak. Az indulók többsége nem engedheti meg magának a többszöri zsákváltást. Aki beáldozna erre, az minden cserénél többperc előnyt szerezne. Ahol tétre megy a verseny ott ezzel az eljárással a többiek is rá lennének kényszerítve a zsákcserére. Itt arra gondolok, hogy pl. az első négy versenyző egyszerre érkezik a frissítő pontra. A zsákot cserélő itt el tudna szakadni a nem cserélőktől.

 

Ha a mostani kiírásban nincs is egyértelműen tiltva a zsákcsere, szerintem a rendezők nem tartanák etikusnak. A jövő évtől valószínű egyértelműen tiltva lenne, és átvéve az UTMB gyakorlata, ahol megjelölik az induló zsákot, hogy bárhol tudják ellenőrizni, hogy azzal mennek-e végig.

 

Fat használt zsákját sikerült megvennem, azon is van ilyen jelölés. Akkor tudtam meg, amikor egyszer megkérdeztek, hogy milyen volt az UTMB. Azóta le van ragasztva szig szallaggal. (Ilyen ereklyét nem szedek le a zsákról, más tollával meg nem akarok ékeskedni.)

 

Szerintem flakonban küldd előre a frissítőt, és ott töltsd bele az ivótartályba, így lesznek egyenlőek a feltételek.


Előzmény: Hiver (39776)