Mantis Screamer Creative Commons License 2012.05.09 0 0 2781

Egyszerűen követhető folyamattal.

 

1989-ig az állam mondta meg, melyik munka mennyit ér és hányan végezzék. Mivel ez a módszer evolúcióellenes volt megbukott. Lett egy csomó nem megfelelő szakmát tanult dolgozó, meg egy csomó lusta vagy tanulatlan, aki mexokta, neki kevesebb vagy igénytelenebb munkával is annyi jár mint a tanultaknak és szorgalmasaknak.

 

Na most hogy legyen társadalmi béke azok közül akik képtelenek voltak szakmát vagy életstílust váltani sokakat nyugdíjaztak vagy segélyre tettek. Olyan nyugdíjra és segélyre ami versenyképes volt a kisebb MUNKABÉREKKEL !!!! HÁT KI AKART VOLNA DOLGOZNI HA ELÉG PÉNZ VAN OLCSÓ SÖRRE AMÚGYIS ? És ezekre ballasztokra a forrás nem volt meg. Súlyosbította a helyzetet, hogy a kihívások megyénként mások voltak, nyilván volt aki önhibáján kívül nem talált rendes munkát. De nem ez volt a többség.

 

Populista módon hantolták a problémát, több nem termelő szavazó mint termelő, így továbbra sem volt cél a dolgozókat, főleg a jól dolgozókat védeni, vették fel a hiteleket az inaktívak és közszolgák jókarban tartására ami továbbra sem ösztönözte a MUNKÁT, főleg nem a dolgosabbak 60 %-os elvonásaival. Tulajdonképpen módosított szocializmus volt ezen a téren. Ami törvényszerűen újabb bukás felé vitt az irányt, közben generálva a fekete és szürkegazdaságot. Mert ki akar SOKAT ÉS JÓL DOLGOZNI, HA BÜNTETI AZ ÁLLAM. 2002-ben ért el a Medgyessy-kormány az osztogatás csúcsára (nyugdíjkiegészítés, 50 %-os közszolga béremelés szb). Közben egyre több nyugdíjas és egyre több segélyes (a segelyések egy része öntenyésztésbe fogott a segélyért, a munka elkerüléséért) és egyre nagyobb államadósság. Aztán jött még a szolidaritási meg egyéb adó, hogy legyen pénz az inaktívakra, amivel megintcsak azt büntették aki igényes vagy sok munkát végzett.

2008-ban megsuhintott a válság szele és feketén-fehéren kiderült ami előtte is tudható volt, hogy nincs elég pénz ekkora segélyes, nyugdíjas, közszolgás kiadásra, akárhogy is variálják a befizető oldalt, a kisebbséget, hiába büntetik azt aki még húzza a szekeret, ez nem fog működni mert fejlődésellenes és önpusztitó.

Előzmény: Antisystem (2777)