gazo22 Creative Commons License 2012.05.08 0 0 131

Kedves Levelezőtársaim!

Úgy tűnik, elhal ez a téma - magyarul topic -, de még megkísérlem néhány ötletemet elővezetni.

Olvastam, hogy a napokban egy álló autóbusz mögül kiszaladt egy gyermek. Erre az eshetőségre érdemes mindig előre gondolni. Én például a Czirfusz utcán álló buszok mellett mindig lassan megyek el, utánam haladó autóstársaim élénk nemtetszésétől kísérve. (Nem általánosítok, csak egy-két alkalommal hangzik fel a dudaszó.)

Úgy, mint amikor a Dózsa György úton 50-nel haladok. Néhányan akkor is gyorsabb haladásra serkentenek, de nem veszem a lelkemre, és persze továbbra is betartom az ötvenet. Sőt egy gyalogost átengedve a zebrán, le is lassítottam, amikor elszáguldott mellettem egy autóstársam. Tanács a gyalogosoknak: párhuzamos közlekedésnél ne bízzanak abban, hogy az autósok a másik sávban is megállnak. Persze tanulták, de viszonylag ritkán fordul elő. Ugyanígy veszélyes lehet a "tele" forgalmi lámpa a Déri sétány és a Deák utca kereszteződésénél. Ha lesz rá pénz, érdemes lenne változtatni.

Javasoltam, hogy a vasúti felüljáróra jó lenne a biciklik számára egy vályú, melyben fel lehetne tolni a kétkerűmet. Ezt vagy nem olvasták vagy nincs rá pénz. De remélem előbb-utóbb megvalósul.

Tisztelettel:

Gál Zoltán